Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OPPO Reno 10x Zoom

 • OnePlus 7 Pro

 • Xiaomi Mi 9

 • Samsung Galaxy S10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Android One

Motorola One eerste indrukken: een nieuwe weg op [Video]

· 09 november 2018

Eind augustus kondigde Motorola de Motorola One aan, die draait op het besturingssysteem Android One. Deze week hebben we de smartphone ontvangen en dit zijn onze eerste indrukken.

Motorola One

De Motorola smartphones staan bekend voor hun goed evenwicht tussen prijs en kwaliteit, maar het updatebeleid was de laatste jaren niet meer zo schitterend. De Moto G5 en de G5 Plus hebben nog maar net Android Oreo 8.1 ontvangen, hoewel Android 9.0 Pie al op verschillende toestellen draait. Eind augustus kondigde Motorola de Motorola One aan met Android One. Deze week ontvingen wij dit toestel en dit zijn onze eerste indrukken.

Unboxing

De Motorola One zit verpakt in een mooie witte doos, met een paarse bovenkant. Op bovenkant van de doos staat bovenaan in grote witte letters Motorola One, in het midden staat het logo van Motorola en Android One staat helemaal onderaan vermeld. Aan de onderkant van de doos zie je de verschillende kleuren waarin de Motorola One verkrijgbaar is en enkele specificaties. 

Als je de doos opent, zie je meteen het toestel waarbij je een cover krijgt bijgeleverd. Onder het toestel vind je nog een korte handleiding, een brochure met juridische informatie en de USB-C kabel met lader.

Scherm en behuizing

De Motorola One heeft een 5,9 inch LCD-scherm met een HD+ resolutie van 1520 x 720 pixels en een 19:9 schermverhouding. De duidelijk aanwezige notch is redelijk breed, waardoor er weinig plaats naast is om notificatiesymbolen te tonen. Buiten de tijdsaanduiding kan er maar 1 notificatiesymbool naast, waardoor er bij meerdere notificaties een puntje wordt getoond. Hierdoor moet je het notificatiepaneel naar beneden vegen om je notificaties te zien. De notch is ook niet softwarematig uit te schakelen, dus je zit er aan vast.

Toestelfoto's

De behuizing is volledig uit weerspiegelend glas gemaakt, wat een premium uitstraling geeft.

Toestelfoto's
Toestelfoto's

Een nadeel hieraan is dat je vingerafdrukken sterk zichtbaar zijn en dat het toestel glibberig is. De kans is dus groot dat het toestel gemakkelijk uit je hand kan glijden, maar gelukkig heeft Motorola bij het toestel een cover voorzien. Om je een indruk te geven over de zichtbaarheid van je vingerafdrukken, heb ik onderstaande foto toegevoegd.

Toestelfoto's

Prestaties en hardware

De Motorola One is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 625 chipset, 4GB werkgeheugen en 64GB intern opslaggeheugen. Tijdens mijn eerste gebruik heb ik nog geen last gehad van haperingen, het instellen van het toestel ging vlot en apps openen snel. Op het toestel zal ik nog verschillende testen uitvoeren en de resultaten zal je kunnen lezen in mijn review.

De vingerafdrukscanner die zich achteraan het toestel bevindt, werkt snel en accuraat. Gezichtsherkenning is niet aanwezig. 

Motorola heeft er voor gekozen om de 3.5 mm hoofdtelefoonaansluiting te behouden, zodat je nog gebruik kunt maken van je bedrade-hoofdtelefoon.

Dubbele camera's

De dubbele camera's van 13 MP en 2 MP heb ik al even aan een korte testje onderheven. Hierbij heb ik het bokeh-effect getest door 3 voorwerpen met enige afstand uit elkaar te plaatsen en steeds de focus te verleggen. Het is me gelukt om steeds de focus te leggen op 1 onderwerp en de andere onderwerpen wazig te maken. Andere camerafuncties zoek ik nog even verder uit.

Android One

De Motorola One draait op Android One, de software van Google die je als gebruiker een pure Android beleving aanbiedt. Buiten apps zoals FM-radio, Motorola camera-app en de Moto-app, waarmee je de Moto acties en display activeert, staan de standaard Google-apps geïnstalleerd. Fijn is wel dat je nog steeds gebruik kunt maken van de Moto-acties, zoals schudden om de zaklamp te activeren en het toestel twisten om de camera op te starten.

screenshot

De laatste jaren had Motorola een mindere reputatie gekregen als het op updates aankomt. Dankzij Android One ben je verzekerd van 2 jaar software updates en 3 jaar beveiligingsupdates. 

Momenteel draait de Motorola One op Android Oreo 8.1 en de beveiligingspatch van oktober. 

Voorlopige conclusie

De Motorola One heeft een premium glazen behuizing, maar dit zorgt voor een verhoogde kans op krassen en vingerafdrukken. Hierop heeft Motorola goed ingespeeld door een cover in de doos te voorzien. Tijdens de eerste ingebruikname heb ik nog geen haperingen ervaren en draaien apps erg vlot. De dubbele camera heeft de eerste bokeh-test redelijk doorstaan, maar hierbij is nog een uitgebreidere test nodig. Het grootste voordeel aan dit toestel is de Android One software, waarmee het toestel gegarandeerd is van updates. 

Dit zijn natuurlijk nog maar mijn eerste indrukken, maar binnenkort lees je mijn complete review.

toestelfoto

De nieuwste artikelen over Motorola One

Google Assistent op Motorola- en Nokia-toestellen kan oproepen beantwoorden

Motorola brengt Digital Wellbeing naar gehele Moto G7-familie en Motorola One

Solden januari 2019: dit zijn enkele interessante koopjes!

Motorola One review: redelijke Android One smartphone met premium uiterlijk

Android Pie voor Motorola One is nu beschikbaar

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (11)
Bezig met laden van reacties...