Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

 • ASUS ZenFone 6

 • OnePlus 7 Pro

 • Google Pixel 3a XL

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Top of the bill

Samsung Galaxy S10 eerste indrukken: topprestaties komen met een prijs

· 20-02-2019 20:45

Samsung heeft de tiende generatie Galaxy S-telefoons gelanceerd en deze smartphones hebben we eventjes kunnen gebruiken. Onze eerste indrukken lees je hier.

Samsung Galaxy S10

Samsung doet het dit jaar anders want het heeft wat te vieren: Samsung Electronics bestaat 50 jaar en de Galaxy S-serie bestaat 10 jaar. Het Zuid-Koreaanse merk komt dus dit jaar niet met twee maar met drie Galaxy S-toestellen die alle drie als toptoestellen kunnen worden beschouwd. Het zijn toptoestellen omdat ze beschikken over uitstekende specificaties. 

Aanzienlijke prijzen

Deze uitstekende specificaties komen ook met aanzienlijke prijzen. Voor het eerste doorbreekt Samsung met de Galaxy S-serie namelijk de magische grens van 1000 euro. Het goedkoopste toestel, de Galaxy S10e kost 749 euro en de duurste variant van de Galaxy S10 Plus kost 1599 euro. Dit soort prijzen hanteerde Apple vorig jaar bij de lancering van zijn iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Deze toestellen variëren in adviesprijs van 859 euro tot en met 1659 euro. De eerste Android-fabrikant volgt nu en dat zou kunnen betekenen dat Apple een nieuwe trend heeft ingezet. 

Ja, nieuwe technologie komt met een prijs. Er gaat namelijk veel tijd in de ontwikkeling van een ultrasone vingerafdrukscanner, een 4K-selfiecamera en een Infinity O-scherm met een screen-to-body-ratio van meer dan 93% zitten. Dan rijzen de volgende vragen: "Heeft de consument dit dan ook over voor telefoons in de Galaxy S10-reeks?" of "Kunnen deze bedragen enigszins gerechtvaardigd worden?"

Samsung Galaxy S10 reeks

Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S10 en Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste indrukken

De Samsung Galaxy S10e, de Samsung Galaxy S10 en de Samsung Galaxy S10 Plus hebben we alle drie eventjes kunnen gebruiken. Het ging wel om pre-productie toestellen dus niet om de uiteindelijke versies die in de winkel komen te liggen. Aan de snelheid van de toestellen was dit overigens niet te merken. Alle drie draaiden ze soepel op de aanwezige testsoftware. De S10-toestellen die straks voor de consument beschikbaar zijn, zullen draaien op de stabiele software en dat is Android Pie met Samsungs schil One UI.

Vooral de Galaxy S10e viel op. Deze doet sterk denken aan de iPhone XR maar dan zonder de grote notch bovenin het scherm. Het toestel met zijn relatief kleine 5,8 inch AMOLED-scherm past goed in de categorie handzaam formaat. De piepkleine camera-inkeping rechtsboven in het scherm herbergt de 10 MP selfiecam en zorgt er tevens voor dat er meer bruikbare schermoppervlakte overblijft. Dit 749 euro kostende Galaxy S-toestel is met recht een iPhone XR-concurrent en zal in de komende maanden nog veel interessanter worden als de adviesprijs daalt.

Samsung Galaxy S10e voorkant

Samsung Galaxy S10e

Samsung heeft de hoogste verwachtingen van de Samsung Galaxy S10. Dit toestel komt qua specificaties in de buurt van de Galaxy S9 Plus en bevat een 6,1 inch fullHD+-scherm, een ultrasone vingerafdrukscanner, drie camera's, een 3.400 mAh-batterij en nog meer topspecificaties. Opvallend is wel dat de 8 GB/128 GB-versie met een adviesprijs van 899 qua opslag kan worden uitgebreid tot 512 GB. Dat maakt de variant met 512 GB van 1149 euro eigenlijk overbodig.

Samsung Galaxy S10 voorkant

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 Plus is een waar specificatiekanon met maar liefst 8 GB of 12 GB werkgeheugen, vier camera's, een 4.100 mAh-batterij en een 6,4 inch fullHD+-scherm. Er is zelfs een speciale editie in het kader van het tienjarige bestaan uitgebracht. Deze uitvoering in de kleuren Ceramic Black heeft 1 TB intern geheugen en een Galaxy Watch Active in de doos.

Ook hier is er overlap op het gebied van (uitbreidbaar) opslaggeheugen. De Samsung Galaxy S10 Plus (8 GB/128 GB) kost 999 euro en kan in opslaggeheugen uitgebreid worden tot maximaal 512 GB. De Samsung Galaxy S10 Plus met 512 GB van 1249 euro kun je dan links laten liggen.

Samsung Galaxy S10 Plus voorkant

Samsung Galaxy S10 Plus

Video

Voorlopige conclusie

In dit artikel met onze eerste indrukken van de Samsung Galaxy S10e, de Samsung Galaxy S10 en de Samsung Galaxy S10 Plus kunnen we nog geen pasklaar antwoord geven op de eerder genoemde vragen over de prijs-kwaliteitverhouding. Daar zullen we een AW Poll aan wijden, want we willen graag jullie reacties in kaart brengen. Daarnaast zullen de afzonderlijke reviews antwoord moeten geven op de vraag of de prijs-kwaliteitverhouding van de Samsung Galaxy S10e, de Samsung Galaxy S10 en de Samsung Galaxy S10 Plus tegen de steeds zwaarder wordende concurrentie op kan.

Onze verwachting is dat de Samsung Galaxy S10e het succesvolste toestel van deze tiende generatie zal worden. De S10e heeft nu nog een adviesprijs van 749 euro maar deze zal snel zakken. De overig twee topmodellen zijn overduidelijk gericht op de mensen die voor de meest complete lijst met specificaties gaan en daar ook diep voor in de buidel willen tasten. Ook hier geldt dat een aantal maanden wachten je waarschijnlijk geld kan besparen. 

Samsung zet in ieder geval met deze tiende generatie wederom drie toppers neer. Hoe deze in de smaak gaan vallen bij het publiek is nog afwachten. Wij kijken er in ieder geval naar uit om het drietal onder de loep te nemen tijdens een uitgebreide review.

Samsung Galaxy S10 kopen

De Samsung Galaxy S10 is verkrijgbaar in de kleuren Prism Black (zwart), Prism White (wit) en Prism Green (groen) en krijgt de volgende adviesprijzen:

- Samsung Galaxy S10 met 8 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen - 899 euro
- Samsung Galaxy S10 met 8 GB RAM en 512 GB opslaggeheugen - 1149 euro

De Samsung Galaxy S10 kan je pre-orderen bij onder andere bij Bol.com en Coolblue en zal op 8 maart geleverd worden.

Als je de S10 vooruitbestelt vanaf 21 februari dan krijg je er Samsungs gloednieuwe draadloze oortjes, de Galaxy Buds, er gratis bij.

Samsung Galaxy S10+ kopen

De Samsung Galaxy S10+ is verkrijgbaar in de kleuren Prism Black (zwart), Prism White (wit) en Prism Green (groen). De duurste S10+ komt in Ceramic White (wit) en Ceramic Black (zwart) en krijgt de volgende adviesprijzen:

- Samsung Galaxy S10+ met 8 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen - 999 euro
- Samsung Galaxy S10+ met 8 GB RAM en 512 GB opslaggeheugen - 1249 euro
- Samsung Galaxy S10+ met 8 GB RAM en 1 TB opslaggeheugen - 1599 euro

De Samsung Galaxy S10+ kan je pre-orderen bij onder andere bij Bol.com en Coolblue en zal op 8 maart geleverd worden.

Als je de S10+ vooruitbestelt vanaf 21 februari dan krijg je er Samsungs gloednieuwe draadloze oortjes, de Galaxy Buds, er gratis bij.

Samsung Galaxy S10e kopen

De Samsung Galaxy S10e is verkrijgbaar in de kleuren Prism Black (zwart), Prism White (wit), Prism Green (groen) en Canary Yellow (geel) en krijgt de volgende adviesprijzen:

- Samsung Galaxy S10e met 6 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen - 749 euro
- Samsung Galaxy S10e met 8 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen - 849 euro

De Samsung Galaxy S10e kan je pre-orderen bij onder andere bij Bol.com en Coolblue en zal op 8 maart geleverd worden.

Als je de S10e vooruitbestelt vanaf 21 februari dan krijg je er Samsungs gloednieuwe draadloze oortjes, de Galaxy Buds, er gratis bij.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier. Dit artikel verscheen eerder op Androidworld.nl.

Reacties (10)

Reacties worden tevens getoond bij het orginele artikel op Androidworld.nl.

Bezig met laden van reacties...