Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

2nd gen

Google Nest Mini officieel: verbeterde versie voor hetzelfde geld

· 15-10-2019 16:38

Tijdens het Made by Google-evenement is de Google Nest Mini officieel aangekondigd. Deze opvolger voor de Google Home Mini beschikt over beter geluid en nog een aantal extra's.

Van Google Home naar Google Nest

Tijdens Google I/O 2016 introduceerde Google de Google Home,  een slimme speaker met ingebouwde Google Assistent. Tijdens het Made by Google-evenement van 2017 kwam Google met een kleinere uitvoering en een high-end-speaker: de Google Home Mini en Max. In 2018 volgde de Google Home Hub, de eerste variant met een scherm gevolgd door een grotere uitvoering in 2019, de Nest Hub Max.

Met de Nest Hub Max nam Google afscheid van de naam Google Home. Nest en Google zijn sinds vorig jaar weer samengevoegd en de Nest Hub Max is hiervan het eerste resultaat. Nest wordt dus de nieuwe merknaam voor alle smarthome-producten van Google: van slimme thermostaten en deurbellen tot smart speakers, smart displays en zelfs de Chromecast. De 'rebranding' van de Home-speakers gaat sinds vandaag verder met de nieuwe Google Nest Mini.

Afbeelding van de vermoedelijke Google Nest Mini

Google Nest Mini

Het idee om een Google Home Mini op te hangen, dook bij Androidworld in 2018 al op en klaarblijkelijk vond Google dat ook een goed plan. Tijdens Made by Google 2019 kondigt de zoekgigant de Google Nest Mini aan.

De Google Nest Mini (tweede generatie) komt zowel qua design als qua specificaties in grote lijnen overeen met de eerste generatie. De Google Nest Mini is 42 millimeter hoog en heeft een diameter van 98 millimeter. Wel is er nu een uitsparing aan de achterzijde van het apparaatje waarmee de Nest Mini gemakkelijk aan een haak of schroef aan de muur kan worden bevestigd. Google levert hiervoor een 1,50 meter lange USB-kabel mee. Op deze manier kun je de  slimme speaker met een muurbevestiging geleverd waardoor je het geluid bijvoorbeeld naar voren kan richten.

De bovenkant van de Nest Mini is volledig gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Volgens Google is ten minste 35 procent van de Google Nest Mini gemaakt van gerecycled plastic.

De nieuwe variant beschikt tevens over betere geluidskwaliteit waaronder een hoger maximum volume en betere bastonen - ook moet het geluid zo een stuk natuurlijker klinken.

De Nest Mini heeft verder ondersteuning voor Wi-Fi 802.11b/g/n/ac en zowel 2.4 GHz als 5.0 GHz-netwerken. Het apparaatje werkt ook met bluetooth 5.0 en beschikt ook weer over ingebouwde Chromecast-ondersteuning voor het afspelen van audio. De  stroomvoorziening van de Nest Mini is krachtiger geworden. Google heeft deze van 8 Watt opgewaardeerd naar 15 Watt.

Uiteraard is de Google Assistent ook weer van de partij. Zo kun je aan dit slimme hulpje vragen wat je eerstvolgende agenda-afspraak is, de verlichting in de keuken dimmen of verkeersinformatie en reistijden opvragen. Voor het verbeteren van de Google Assistant-functionaliteit, is een derde microfoon toegevoegd aan de Nest Mini. Daarnaast is er een Machine Learning-chip aanwezig op de Nest Mini, daarmee zou de Nest Mini een stuk sneller werken dan zijn voorganger, de Home Mini.

Afbeelding van de vermoedelijke Google Nest Mini

Google Nest Mini kopen

De Google Nest Mini komt in de kleuren antraciet, lichtgrijs, koraalrood en blauw voor 59  euro in de winkels te liggen. Zijn voorganger ging voor hetzelfde bedrag over de toonbank.

We kregen vandaag een uitnodiging van Google België waarin een cryptisch bericht stond met de woorden 'Mini' en 'Nest'. We vermoeden dat Google de Nest Mini dus ook officieel in België gaat lanceren, inclusief een Vlaamse stem! Volgende week weten we waarschijnlijk meer!

De 'oudere' smart speakers van Google zijn ook nog steeds beschikbaar: de Google Home ligt in de winkels voor 149 euro, de Google Home Mini kost 59 euro en de Google Home Max kan je voor 399 euro krijgen. Ze zijn onder andere te koop bij CoolblueFNAC en Vanden Borre. Bij Orange kun je de Nest Mini nu zelf voor maar 9 euro kopen!

Wat vind jij van de nieuwe Google Nest Mini? Ben jij geïnteresseerd in deze verbeterde versie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...