Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nest en Google breiden hun Nestje uit tot de Max

Nest Hub Max officieel: smart display met 10 inch-scherm en camera

· 07-05-2019 20:31

Google heeft de Nest Hub Max aangekondigd. Dit is een smart display vergelijkbaar met een aantal verbeteringen ten opzichte van de Google Home Hub, nu ook wel Nest Hub genoemd.

Google I/O 2019

Vandaag is Google I/O van start gegaan, de jaarlijks terugkerende ontwikkelaarsconferentie van Google. De eerste keynote werd zoals gewoonlijk gegeven door Google CEO, Sundar Pichai. We kregen eerst de nieuwe functies van Google Duplex te zien en daarna ging Google verder met een aantal spectaculaire nieuwe ontwikkelingen van Google Assistent. Uiteraard kregen we ook nog heel wat nieuwe informatie over de derde bètaversie van Android Q en werden de nieuwe Pixel 3a en de Pixel 3a XL aangekondigd. Nog een aankondiging was de Nest Hub Max.

Van Google Home naar Nest Hub

Tijdens Google I/O 2016 werd de Google Home officieel onthuld. Dit is een slimme speaker met Google Assistent die via spraakbediening onder andere muziek kan afspelen, slimme apparatuur kan bedienen zoals slimme camera's en slimme lampen en Netflix-series kan streamen. Een jaar later breidde Google de serie uit met de Google Home Mini en Google Home Max, een kleine en een high-end variant van de Google Home. In 2018 werd daar de Google Home Hub aan toegevoegd, een zogenaamde smart display. De smart display is een slimme speaker inclusief digitale assistent maar dan met als toevoeging een beeldscherm. Google zal ook duidelijker uitleggen hoe het omgaan met privacy bij deze apparaten.

Google heeft vandaag de Nest Hub Max aangekondigd en dit smarthome-apparaat kun je zien als de grote broer van de Google Home Hub. De Nest Hub Max is ook een smart speaker maar wel met een paar aanpassingen en verbeteringen ten opzichte van de Home Hub. Dit laatste apparaat heeft nu de naam Google Nest Hub meegekregen maar verder geen veranderingen ondergaan.

Nest Hub Max

Allereerst is er afscheid genomen van de naam Google Home. Nest en Google zijn sinds vorig jaar weer samengevoegd en de Nest Hub Max is hiervan het eerste resultaat. Google vindt de Nest-naam namelijk beter passen bij de productcategorie dan de 'Home'-merknaam gaat dit vanaf nu ook verder doorvoeren.

Het LCD-scherm van de Nest Hub Max is gegroeid van 7 inch naar 10 inch en heeft een resolutie van 1280 x 800 scherm. Verder krijgt het slimme scherm een krachtigere chipset, 2 GB RAM en stereo-luidsprekers. Omwille van privacyredenen kreeg de Google Home Hub geen camera maar deze privacyredenen hebben Google en Nest met de Nest Hub Max laten varen. Dit apparaat heeft namelijk een 12 MP Sony IMX277-camera zodat je vanaf je kantoor een oogje in het zeil kan houden. Je kan zien wanneer de webcam aan is door een lampje die via hardware is verwerkt en daarmee niet te hacken is. Daarnaast kun je met de Hub Max natuurlijk videobellen met Google Duo. De camera dient er ook voor om de muziek als die hard aan staat op pauze te zetten als je je hand omhoog houdt.

Google Home Nest Hub Max

Met Face Match kan er via de Assistent een gezichtsmodel worden aangemaakt.  Als je voor de Nest Hub Max staat zal het apparaat je gezicht herkennen en alleen jouw persoonlijke informatie laten zien, zoals je weer, reisinformatie, muziekvoorkeuren en een persoonlijke boodschap als je weer thuis komt. Google benadrukt nog enkele functies die de Home Hub ook al had, zoals de mogelijkheid om Google Foto's te zien op het grotere scherm en met een stemcommando kan je foto's delen, of het volgen van instructies voor het koken.

Google Home Nest Hub Max

Nest Hub Max kopen

De Nest Hub Max zal voor 229 dollar in de winkels in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië liggen. De speaker is daar vanaf deze zomer te koop. De Google Home Hub kreeg een adviesprijs van 149 dollar. 

Google vermeldde ook nog even dat de beschikbaarheid van de Nest Hub wordt uitgebreid naar meer landen waaronder jammer genoeg niet België, maar wel Nederland. Dat betekent dus dat de software waar het slimme apparaat op draait nu wel aangepast is voor de Nederlandse taal. 

Wij zullen de Google Nest Hub vanaf 8 mei kunnen bestellen bij Bol.com en Coolblue voor zo'n 129 euro. Of de Nest Hub Max ook beschikbaar komt in de Nederlandse webshops is nog onbekend.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier. Dit artikel verscheen eerder op Androidworld.nl.

Reacties (11)

Reacties worden tevens getoond bij het orginele artikel op Androidworld.nl.

Bezig met laden van reacties...