Amazon komt met nieuwe Echo Dot-speaker en slimme wekker

Amazon komt met nieuwe Echo Dot-speaker en slimme wekker

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Amazon heeft drie nieuwe Echo Dot-modellen aangekondigd. Ze lijken vrij veel op elkaar, maar hebben vooral qua uiterlijk verschillen. Zo is er de gewone Echo Dot, de variant met klok en de kinderversie.

Vijfde generatie Echo Dot

De gewone Echo Dot heeft nu een nieuwe driver, waardoor hij een beter geluid kan voortbrengen, dat maakt Amazon bekend in een persbericht. Ook is de prestatie van de bass dubbel zo goed, terwijl het apparaatje nog steeds dezelfde grootte is. Daarnaast is er een temperatuursensor ingebouwd, waardoor je bijvoorbeeld aan de spraakassistent Alexa kunt vragen om je slimme ventilator aan te doen als het weer een hete zomer is. Wil je liever niet praten, maar een tikje geven? Kan ook, dankzij een speciale meter.

Waar echter het grootste enthousiasme over is, dat is de toevoeging van mesh-netwerken. Amazon kocht in 2019 het bedrijf Eero, en die aankoop zorgt ervoor dat deze fijne, nieuwe mogelijkheid er is voor Echo Dot. Hij kan dus als mesh draadloos de wifi uitbreiden in bereik. Verder is de Echo Dot hetzelfde als zijn voorganger. Wel is er dus die klok-variant met een digitale klok erop die ook kan weergeven welke artiest en nummer er spelen wanneer je muziek luistert. Ook kun je agenda-evenementen zien, een rekensom en meer als je Alexa om informatie vraagt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk