Google TV krijgt eindelijk gebruikersprofielen

Google TV krijgt eindelijk gebruikersprofielen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eigenaren van de Chromecast met Google TV of een tv met dit systeem, kunnen eindelijk rekenen op gebruikersprofielen. Hiermee krijgen afzonderlijke leden van een huishouden toegang tot gepersonaliseerde informatie.

1. Google TV krijgt eindelijk gebruikersprofielen

Net als bij Netflix en bij Disney+ is het straks mogelijk om met meerdere mensen gebruik te maken van Google TV. Je kan overigens al meer dan één account toevoegen om zo met meerdere accounts in te kunnen loggen bij services, maar de aanbevelingen op het startscherm van Google TV worden gebaseerd op de activiteit van het primaire account.

Google TV krijgt eindelijk gebruikersprofielen

Meerdere gebruikersprofielen op Google TV

De nieuwe functie zorgt ervoor dat ieder lid van een huishouden dan persoonlijke aanbevelingen krijgt. Ze kunnen dan ook meteen verder gaan met bingewatchen van een serie zonder deze eerst op te hoeven zoeken. Ook belangrijk, de Google Assistent reageert dan ook op de afzonderlijke gezinsleden omdat het slimme hulpje aan hun account is gekoppeld.

Hiermee is eindelijk gehoor gegeven aan een veelgevraagde functie die eigenlijk al sinds de lancering van Google TV op het platform aanwezig had moeten zijn.

2. Handige informatie op Sfeerstand

Naast de gebruikersprofielen krijgt ook de Sfeerstand (ambient mode) van Google TV ook een upgrade. De sfeerstand is de screensaver van Google TV en je kan hier een selectie maken uit Google Foto's, een kunstgalerie en experimentele nieuwe bronnen. Google breidt dit scherm uit met kaarten. Op deze kaarten vind je gepersonaliseerde informatie en aanbevelingen. Denk aan het weer, nieuws en agenda-afspraken. Google wil dat je tv je op de hoogte houdt met informatie op basis van je profiel.

Google TV krijgt eindelijk gebruikersprofielen

Handige kaart op de Sfeerstand van Google TV

Je kunt door de kaarten op het scherm scrollen om meteen je foto's te bekijken of om muziek te beluisteren of een podcasts af te spelen. Ben je een tijdje weg van de tv, dan schakelt Google TV na een paar minutenweer over op de fotolijst-stand.

De functies Google TV’s Live en Voor jou krijgen ook meer mogelijkheden maar die zijn helaas nog niet in Nederland en België beschikbaar, omdat Google TV hier officieel nog niet aangekondigd is. Opvallend is wel dat Ziggo sinds maandag de Chromecast met Google TV aanbiedt voor een tweede of derde tv.

De gebruikersprofielen zullen wereldwijd beschikbaar komen, en de Sfeerstand-kaarten komen vooralsnog alleen naar de Verenigde Staten.

Smarthome

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk