'Gogole Nest Wifi-router met wifi 6 onderweg: dit weten we'

'Gogole Nest Wifi-router met wifi 6 onderweg: dit weten we'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat een nieuwe Nest Wifi-router uitbrengen en die werkt met de wifi 6-standaard. Het product komt niet langer met een bijhorend wifi-punt en Google gaat hem mogelijk dit najaar voorstellen.

Nieuwe Nest Wifi

Twee jaar geleden bracht Google voor het laatst de Nest Wifi-router uit en dat is de herlancering van de oude Google Wifi-router niet meegerekend. Intussen is er veel veranderd als het om de wifi-standaard gaat, want we hebben nu de verbeterde wifi 6- en 6E-standaarden. Die zijn beter geschikt om meer verbonden apparaten tegelijk vlot te laten werken, en volgens 9To5Google komt er dit jaar een nieuwe Nest Wifi.

De informatie is afkomstig van anonieme bronnen en de details over de Nest Wifi zijn momenteel nog schaars. Het product zou met de Wifi6 of 6E werken en we mogen daarom theoretische internetsnelheden verwachten tot 9,6 Gbps, een sterke verbetering ten opzichte van de 3,5 Gbps-maximum van de huidige Nest Wifi.

Als Google de 6E-standaard zou gebruiken, dan wil dat zeggen dat de nieuwe router met met de 6GHz band werkt. Die derde band, naast 2,4Ghz en 5Ghz, moet voorkomen dat verbonden apparaten elkaar te veel onderling verstoren. Je kan het het beste beschouwen als een derde rijstrook op de snelweg, maar dan voor je verbonden apparaten.

Kleuren en speaker

Wat de vormfactor betreft, is gelekt dat Google niet langer standaard een Wifi-punt meelevert. Met de vorige Nest Wifi diende dat apparaat om je netwerk uit te breiden. De nieuwe router is daarentegen per één, twee of drie stuks verkrijgbaar. Het is nog niet bekend of de Nest Wifi opnieuw zal werken als een smart speaker met Google Assistent. Daarnaast blijkt al wel dat hij in meerdere kleurenvarianten verschijnt. Welke dat precies zullen zijn, is niet bekend.

We weten ook nog niet hoeveel de Nest Wifi zal kosten en wanneer Google hem precies wil voorstellen. Gezien Googles eerdere gewoonten lijkt een lancering dit najaar het meest waarschijnlijke. Google lanceert dan ook de Pixel 7-serie.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk