Google Home krijgt optie om favorieten opnieuw te ordenen

Google Home krijgt optie om favorieten opnieuw te ordenen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Public Preview van de Google Home-app heeft een compleet ander uiterlijk en mogelijkheden. Een kleine groep testers kan er gebruik van maken en ziet nu ook een nieuwe optie om favoriete apparaten opnieuw te ordenen.

Nieuwe Google Home-app

De nieuwe Google Home-app moet het straks voor iedereen makkelijker maken om verschillende slimme apparaten te installeren en te bedienen. Dat gebeurt onder andere door een heel andere indeling en nieuwe functies.

Zo wordt de app klaargestoomd voor de voordelen die de Matter-standaard brengt, en kan je de realtime camerafeed van Nest-camera's vanaf het beginscherm bekijken. Met Fast Pair kan je nieuwe Matter-apparaten snel instellen en in Spaces kan je smarthome-apparaten betere groeperen. Als laatste zijn er ook Routines die een nieuwe plek krijgen in Home en ook uitgebreid worden dankzij Matter.

Gerelateerde artikelen

Eind vorig jaar zette Google de deuren van de Public Preview open voor meer testers en inmiddels is de nieuwe Google Home-app ook op de redactie te zien. De nieuwe mogelijkheid die deze Reddit-gebruiker te zien krijgt, hebben we nog niet. Dat is de knop 'Reorder' die je op de screenshot hieronder ziet. De eerste knop doet precies wat je ervan zou verwachten, de volgorde van apparaten op het tabblad Favorieten wijzigen. De knop 'Add' is ingeruild voor 'Edit'. Daarmee kan je apparaten op het scherm opruimen als die daar niet langer hoeft te blijven.

Google Home krijgt optie om favorieten opnieuw te ordenen

Beschikbaarheid

Deze optie is maar voor een kleine groep te testen. Ze zijn alleen beschikbaar voor degenen die toegang hebben tot het nieuwe Google Home-ontwerp via een "ander dogfood-programma", aldus 9to5Google. De term dogfood kennen we van apps die alleen zijn ontwikkeld voor intern gebruik bij Google. Soms lekken die apps uit en dat lijkt hier te zijn gebeurd. Dit betekent nog steeds dat als je deelneemt aan de openbare preview door je aan te melden via het menu Instellingen van de app, je voorlopig pech hebt.

Google heeft eerder al beloofd deze knop toe te voegen aan de Home-app. We kunnen er dus van uitgaan 'Opnieuw ordenen' binnen de kortste keren zijn weg vindt naar de reguliere testers van de Public Preview.

Aanmelden voor de Public Preview

In dit artikel vind je de stappen om je aan te melden voor het testprogramma van de nieuwe Google Home-app. Ben jij al toegelaten tot de Public Preview nieuwe Google Home-app? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk