Google Nest Cam en Doorbell officieel aangekondigd: alles wat je moet weten

Google Nest Cam en Doorbell officieel aangekondigd: alles wat je moet weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft onverwacht zijn nieuwe Nest Cam en Nest Doorbell voorgesteld. Beide apparaten kunnen werken zonder netstroom en met batterij. Er is ook een Nest Cam die met een Floodlight is uitgerust, en zo kan je ook 's nachts een oogje in het zeil houden.

Google Nest Cam

Het zat er al even aan te komen, maar Google maakt het nu officieel bekend in een persbericht: er komen een hele reeks van nieuwe Nest-producten onze kant uit. Een nieuwe Nest Cam (bedraad of met batterij) de Nest Cam met Floodlight en de nieuwe Nest Doorbell. We bespreken al die nieuwe zaken uitgebreid in dit artikel.

Allereerst is er de de Nest Cam die zowel voor gebruik binnen als buiten geschikt is. Je plaatst hem op een staande voet of monteert hem tegen een muur. Dankzij zijn IP54-certificering is hij prima tegen nare weersomstandigheden gewapend.

Bedraad of op batterij?

Verder hoef je enkel nog te kiezen of je een model wil dat enkel op netstroom werkt of de nieuwe variant die op batterij werkt. Voor het eerst laat Google je toe om de Nest Cam te monteren op plaatsen waar geen stroomdraad is voorzien. Het model met batterij kan ook op netstroom worden aangesloten, maar als dan even de stroom uitvalt kan schakelt hij over naar zijn accu. Toch deelt Google nog niet meteen hoe lang de camera het volhoudt als hij enkel op zijn batterij werkt.

Google Nest Cam en Doorbell officieel aangekondigd: alles wat je moet weten

De Nest Cam aan een muur gemonteerd

Nest Cam met Floodlight

Wie graag in de schijnwerpers staat, moet eens een kijkje nemen naar de Nest Cam met Floodslight. Hij werkt hetzelfde als de bedrade Nest Cam, maar komt met twee spotlights langs weerszijden. Dat is ideaal om extra goed in het donker te filmen, maar ook om bijvoorbeeld bezoekers 's nachts veilig de weg naar de voordeur te tonen.

Nest Cam - specificaties en slimme functies

Als we even naar de technische kant kijken, zien we dat Google een 2 MP camera gebruikt in zijn beveiligingscamera en een 1/2.8 inch sensor. De nieuwe Nest Cam kan beelden maken in een hoek van 130 graden en verder heeft hij 6x digitale zoom.

Video's zijn gemaakt bij een 1080p-resolutie en er is ondersteuning voor HDR. Zo zou hij in moeilijke lichtomstandigheden goede beelden moeten kunnen maken. Het apparaat werkt ook met infrarood bij de nachtzichtfunctie, en kan dan tot 6 meter duidelijke beelden maken. Verder stelt Google dat de Nest Cam beschikt over een hoogwaardige speaker en microfoon zodat je met behulp van je telefoon makkelijk conversaties kan voeren met de persoon in beeld.

Slimme functies

Zoals we van Nest-producten gewend zijn, komt de Nest Cam ook dit keer met een reeks slimme functies. Denk aan bewegingsdetectie met een horizontaal gezichtsveld tot 110 graden breed en tot 7,5 meter ver. Daarnaast werkt hij niet alleen met je telefoon, maar kan hij ook beelden tonen op de Google Nest Hub-smart displays. Met een vraag aan de Google Assistent kan je meteen livebeelden opvragen.

Google Nest Cam en Doorbell officieel aangekondigd: alles wat je moet weten

De Nest Cam met Floodlight

In het geval van een stroom- of wifi-uitval gebruiken de Nest Doorbell, de Nest Cam (batterij) en de Nest Cam met Floodlight hun lokale opslagcapaciteit. Daar past een uur aan gebeurtenissen op, wat doorgaans voldoende is voor een hele week. De Nest Cam (bedraad) neemt ook lokaal op als je wifi-netwerk even niet beschikbaar is. Wanneer de verbinding er weer is, uploaden de apparaten je evenementen naar de cloud, zodat je kunt zien wat er is gebeurd.

Nest Aware

Je kan gratis je videogeschiedenis bekijken tot 3 uur terug. Wil je oudere beelden bekijken, dan moet je je eerst abonneren op Nest Aware. Met een abonnement op Nest Aware kun je nog meer functies ontgrendelen: breid de evenementengeschiedenis uit van drie uur naar 30 of 60 dagen of bewaar 24/7 continu videogeschiedenis op bedrade Nest Cams met Nest Aware Plus.

Google Nest Cam en Doorbell officieel aangekondigd: alles wat je moet weten

Google Nest Doorbell

Googles Nest Hello-videodeurbel krijgt eveneens een opvolger. Dit keer is het simpelweg de 'Nest Doorbell', zonder de begroeting dus. Google brengt het apparaat in één model uit dat zowel op batterij als netstroom kan werken. Kies je ervoor om hem draadloos te gebruiken, dan kan je het apparaat koppelen met een Nest-smart speaker om het geluid in je huis te horen. Kies je voor een bedrade aansluiting, dan kan je je bestaande belgeluid gebruiken.

Wanneer iemand aanbelt, krijg je een melding op je telefoon. Dankzij de ingebouwde microfoon en speaker kan je een gesprek voeren met de mensen aan je deur, waar je je ook bevindt. Anderzijds kan je ook een vooraf opgenomen reactie kiezen als je heel even geen zin hebt in een gesprek. Verder kan de Nest Doorbell ook over je thuis waken, want hij stuurt meldingen wanneer het een persoon detecteert, een pakketje, een dier of een voertuig. De deurbel kan deze verschillende zaken van elkaar onderscheiden.

Google Nest Cam en Doorbell officieel aangekondigd: alles wat je moet weten

Nest Doorbell -specificaties

De Nest Cam Doorbell heeft een 1,3 MP sensor, 6x digitale zoom en kan beelden maken met een 3:4 verhouding. Dat doet hij in een resolutie van 960 x 1280 pixels en hij komt eveneens met HDR en nachtzicht. Met nachtzicht kan de camera 's nachts tot drie meter ver filmen. De deurbel kan beelden maken in een brede hoek van 145 graden, en zoals verwacht is hij weersbestendig dankzij de IP54-certificering. Google deelt niet hoe lang zijn slimme deurbel het volhoudt met één acculading.

De Nest Doorbell werkt nest als de Nest Cam met de Nest Hub-smart display. Je kan tot drie uur in het verleden beelden opvragen, en als je oudere filmpjes wil raadplegen zal je opnieuw beroep moeten doen op het Nest Aware-abonnement.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe batterij-aangedreven Nest Cam voor binnen en buiten, en de Nest Doorbell kunnen vanaf vandaag worden besteld en zijn vanaf 24 augustus verkrijgbaar. De Nest Cam met Floodlight en de nieuwe bedrade Nest Cam voor binnen volgen "binnenkort", maar Google deelt geen specifieke datum waarop ze te koop zijn.

  • Google Nest Cam (batterij) kopen - BCC, bol.com, Coolblue, Praxis, Tink en de Google Store - 199,99 euro
  • Google Nest Doorbell kopen -  BCC, bol.com, Coolblue, Praxis, Tink en de Google Store - 199,99 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk