Wat is een smart home: de basics die je moet weten

Wat is een smart home: de basics die je moet weten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er wordt volop gesproken over smart home: sterker nog, je bent nu op een website die in het teken staat van de smart home. Maar wat betekent dat eigenlijk precies? Heb je een slim huis als je Philips Hue-lampen gebruikt? In dit artikel leggen we uit wanneer we spreken over een smart home en waaraan je dan kunt denken.

Smart home

'Smart home' betekent slim huis, waarbij het nog ter discussie slaat wat slim is. De één meent dat slim betekent dat iets online is en je het kunt bedienen met een app. De ander vindt automatisering al slim. Het combineren van verschillende smarthomegadgets bij elkaar heet ook wel domotica. Door verschillende technieken in combinatie te gebruiken wordt de kwaliteit van het huis (en van het leven in huis) verbeterd.

Je zou een smarthome ook kunnen vatten in: de samenwerking tussen verschillende gadgets. Denk bijvoorbeeld aan lichten die automatisch doven en een televisie die automatisch aangaat als je tegen Google zegt: ‘Netflix & Chill’, of de verwarming die aangaat wanneer je slimme slot je naar binnen laat. Op die manier zijn verschillende elementen in je huis zo afgesteld dat je huis ‘slimmer’ wordt.

Wat is een smart home: de basics die je moet weten

Smarthome

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk