Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Navigatie apps

Alternatieven voor Google Maps: dit zijn de 5 beste opties

· 05-02-2019 15:50

Telkens ik ergens naar toe moet en ik de weg niet ken, gaat Google Maps automatisch open. Google heeft de afgelopen jaren erg veel tijd gestoken in zijn navigatie-app en het is niet voor niets de populairste app om te navigeren. Er zijn echter nog verschillende andere opties te vinden in de Play Store en in deze lijst delen we je de vijf beste GPS-apps en navigatie-apps voor Android!

omleiding

Waze

Waze is nog zo’n uitstekende navigatie-app van Google, het werkt echter net wat anders Google Maps. Waze gebruikt namelijk de informatie van zijn gebruikers om andere gebruikers op de hoogte te brengen van files, werkzaamheden, flitscontroles en andere nuttige informatie. Die informatie kan je zelf rechtstreeks doorgeven in de app en wordt dan beoordeeld door andere Waze-gebruikers. Wanneer de informatie klopt krijgt het een duim omhoog en wanneer deze niet meer correct is, omdat bijvoorbeeld werkzaamheden gedaan zijn, krijgt het een duim omlaag. Om de app accuraat en up-to-date te houden, beloond Waze zijn gebruikers met punten als ze: informatie doorgeven en/of informatie beoordelen.

Helaas heeft Waze geen offline functie. Wel kan je met Waze navigeren in een gebied waar je geen verbinding hebt als je je route plant op een plek waar je wel verbinding hebt. De app download dan de kaart die je nodig hebt voor je rit, maar je zal dan wel de live-informatie van andere gebruikers moeten missen.

Waze kan je gratis downloaden van de Play Store via onderstaande knop.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Sygic

Een andere populaire navigatie-app is Sygic. Deze app heeft ondertussen meer dan 50 miljoen downloads en gebruikt de kaarten van TomTom om zijn gebruikers te laten navigeren. Sygic biedt je de mogelijkheid om kaarten te downloaden voor offline gebruik, maar uiteraard kan je de app ook online gebruiken. Net zoals Waze is toont het je de snelheidslimiet op de weg dat je rijdt, waardoor je eigenlijk nooit meer een boete kunt krijgen door te snel te rijden.

Sygic kan je gratis downloaden van de Play Store via onderstaande knop. Je kan de app gratis gebruiken, maar wil je stem-begeleide navigatie, live snelheidslimieten en een Heads-Up Display? Dan moet je de premium-versie aanschaffen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

HERE WeGo

HERE WeGo stond voorheen bekend als HERE Maps, oorspronkelijk ontwikkeld door Nokia. Het is één van de weinig echte concurrenten voor Google Maps op gebied van navigeren. De navigatie-app beschikt over een eenvoudige en intelligente interface. De app laat je kaarten van vrijwel ieder land gratis downloaden, waardoor je HERE WeGo ook offline kunt gebruiken. Het toont je ook live verkeersinformatie, waarmee je files kunt vermijden. Verder kun je ook een preis plannen met het openbaar vervoer en is er ook de mogelijkheid om een fietsroute te plannen, voor wanneer je niet met de auto reist.

HERE WeGo kan je gratis downloaden van de Play Store via onderstaande knop. Alle opties zijn gratis te gebruiken, er zitten nergens aankopen in de app verborgen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Maps.me

MAPS.ME

Een andere gratis navigatie-app en GPS-app, is MAPS.ME. De navigatie-app biedt offline kaarten, turn-by-turn aanwijzingen en kaarten worden up-to-date gehouden via OpenStreetMap (een opensource-alternatief voor Google Maps en TomTom). Andere functies binnen de app zijn de mogelijkheid om locaties op te slaan, offline zoeken en verkeersinformatie. Bovendien is er een wereldwijde ondersteuning, zodat je deze navigatie-app ook in het buitenland kan gebruiken.

De app bevat een aantal advertenties, maar mij storen ze niet. Je zal ze ook gewoon moeten worden, want een optie om ze te verwijderen is er niet. MAPS.ME kan je gratis downloaden van de Play Store via onderstaande knop.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

TomTom GO Mobile

Nog een bekende is TomTom GO Mobile. Tegenover de anderen in dit lijstje moet je op een zeker moment wel betalen voor deze navigatie-app. Je kan maximaal 75 kilometer per maand reizen zonder te betalen, maar als je de app daarna verder wil gebruiken, heb je een Premium-account nodig waar je 19,99 euro per jaar voor betaald. Je krijgt er echter wel heel veel voor terug, want TomTom GO Mobile is een goed uitgeruste navigatie-app.


TomTom GO Mobile kan je gratis downloaden van de Play Store via onderstaande knop, maar wil je meer dan 75 km reizen, dan moet je een Premium-account kopen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Welke navigatie-app gebruik jij het vaakst? Laat het ons weten in de reacties.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...