Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Deze 5 apps installeert Peter als eerste op zijn nieuwe smartphone

· 27-04-2019 16:00

Deze week publiceren de redacteurs van Androidworld vijf apps die ze als eerste op hun nieuwe smartphone installeren. Met het gevaar om in een of ander vakje gestopt te worden, hieronder mijn lijstje van 5 must have apps die ik zeker meteen installeer.

5 beste apps

Ik ben geen fanboy die steeds het laatste nieuwe vlaggenschip MOET hebben. Voor mij is een smartphone vooral een gebruiksvoorwerp en geen statussymbool. Daarom kies ik liefst voor een telefoon die goede prestaties levert voor een redelijke prijs. Mijn laatste twee telefoons zijn dan ook van Xiaomi: eerst de Redmi Note 4 met LineageOS en nu de Mi A2 Lite, een Android One toestel. Betaalbare toestellen die zich kunnen meten met veel duurdere exemplaren wat specs en vooral batterijduur betreft. Naast de voor de hand liggende Google-apps die meestal vooraf geïnstalleerd zijn (Gmail, Google Agenda, Maps, Chrome enzovoort) zijn de volgende vijf apps de eersten die meteen na aankoop of factory reset op m’n toestel terecht komen. Al deze apps zijn gratis met een eventuele betalende pro-optie. Om de kosten van m’n betalende apps te dekken gebruik ik trouwens Google Opinion Rewards.

1. LastPass

In nagenoeg elke app of website kan (of moet) je je aanmelden. Soms kan dit met je Google, Facebook of Twitter account, maar veel sites hebben een eigen login met bijhorend wachtwoord. Omdat het onmogelijk is al deze inloggegevens te onthouden, kan je ofwel telkens hetzelfde wachtwoord gebruiken (zeer onveilig: als één van de sites gekraakt wordt, kan men op de andere sites ook inloggen) of een wachtwoordmanager gebruiken. Ikzelf ken nog maar enkele wachtwoorden van buiten: onder andere dat van m’n Windows accounts, de WiFi thuis, m’n Gmail account en dat van LastPass. Deze wachtwoordmanager onthoudt alle wachtwoorden voor jou, maakt je erop attent wanneer je een wachtwoord hergebruikt op verschillende sites, welke wachtwoorden zwak zijn en genereert zoveel sterke wachtwoorden als je maar wil. Extra voordeel is dat je wachtwoorden gesynchroniseerd worden op al je toestellen. Waarom koos ik LastPass? Omdat Jiri het gezegd heeft ;-)

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

LastPass screenshot

2. CalorieTeller door FatSecret

Anderhalf jaar geleden ben ik op dieet gegaan. Een streng dieet. Waarbij ik dagelijks minder dan 60 gram koolhydraten mocht eten. Naast de diëtiste en mijn echtgenote heeft FatSecret me hierbij heel erg geholpen. Met deze app kan je bijhouden wat je gedurende heel de dag eet en drinkt, en krijg je een mooi overzicht van de voedingswaarden. Zo zie je meteen of dat ene stuk fruit er nog bij kan of niet. Je kan voedingsmiddelen manueel toevoegen, een recept uit je kookboek gebruiken, de barcode van de verpakking scannen of zelfs een foto maken. In dit laatste geval gaat de app een (vaak verbazend correcte) gok doen wat er op je bord ligt. Zelfs nu ik niet meer zo streng dieet en gewoon op m’n voeding let, helpt de app om bewust te blijven dat “je bent wat je eet”.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

CalorieTeller door FatSecret screenshot

3. Notify & Fitness for MiBand

Ook voor m’n fitness tracker heb ik gekozen voor een product van Xiaomi: de Mi Band 2. Voor minder dan 25 euro biedt deze wearable slaap tracking, hartslagmeting en stappenteller. Vooral de batterijduur is verbazend: meer dan 14 dagen op één lading is niet abnormaal. De bijhorende app van Xiaomi zelf (Mi Fit) is wellicht voldoende voor de meeste mensen, maar ik heb gekozen voor een aparte app Notify & Fitness for MiBand, die veel meer mogelijkheden heeft: notificaties bij binnenkomende berichten of app-meldingen waarbij je zelfs de naam en het bericht kan laten zien op de band, alarmen en timers, en een hele resem aan verschillende activiteiten om te tracken. Gaande van aerobics tot zwemmen en zelfs “Liefde”. Mits een eenmalige betaling van enkele euro’s kan de app ook synchroniseren naar Google Fit, Strava of andere fitness apps.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Notify & Fitness for MiBand screenshot

4. Belfius Mobile

Ik koop vrij veel online en betaal dan liefst veilig met Bancontact. Als Belfius-klant ligt het voor de hand dat ik hun app gebruik. Deze geeft me niet alleen de mogelijkheid om m’n bankzaken mobiel te beheren, het heeft ook een ingebouwde Bancontact functie om te betalen aan of ontvangen van vrienden. Bovendien kan ik zelfs m’n verzekeringen beheren. Ware het niet dan m’n telefoon geen NFC heeft, dan kon ik er ook contactloos mee betalen. Maar dat is misschien iets voor een volgend toestel. Op de meeste recente bancontact terminals kan je wel een QR-code laten genereren zodat je ook daar zonder NFC kan betalen. Geen kaart meer nodig dus.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Belfius Mobile screenshot

5. Picross Touch

Als laatste een spelletje. Picross-puzzels worden ook wel Japanse puzzels genoemd. Het woord Picross is een combinatie van “picture" en "crossword puzzle", maar daarmee weet je natuurlijk nog niet wat deze logische puzzels zo leuk maakt. Elke Picross-puzzel bestaat uit een rooster waarvan de vakjes gevuld moeten worden met vierkantjes en kruisjes. Als je dit goed hebt gedaan, krijg je een plaatje te zien. Er staan cijfers aan de uiteinden van de rijen en kolommen die aangeven op welke manier het rooster gevuld moet worden. Super leuk om even een paar vrije minuten je hersenen te pijnigen. De gratis versie heeft geen advertenties en biedt al enkele honderden levels. Genoeg voor een paar uur puzzelen. Voor enkele euro’s kan je extra level packs aankopen om nog langer bezig te blijven.

 Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Picross Touch screenshot

Gebruik jij één of meerdere van deze apps? Of ga jij hier een paar van proberen? Welke kunnen jullie mij nog aanraden? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...