Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Deze 5 apps installeert Quentin als eerste op zijn nieuwe smartphone

· 28-04-2019 16:00

Deze week publiceren de redacteurs van Androidworld vijf apps die ze als eerste op hun nieuwe smartphone installeren. In dit artikel kom je mijn vijf absoluut onmisbare apps te weten, wat iets is dat andere redacteurs ook zullen beweren, maar geloof me: This is it, really.

5 beste apps

Op Androidworld kan je vaak artikels lezen over hoe jij jezelf goed kan beschermen in een wereld waar iedereen elk klein stukje data uit jouw smartphone wilt halen. Vele apps werden op deze website al besproken om je privacy te beschermen. Mijn top vijf gaat daar absoluut niet over gaan. Dit is namelijk mijn top 5 beste apps. Handigheid en fun eerst dus.

1. NMBS / De Lijn

Als eerste zijn het twee apps geworden die me updates over het openbaarvervoer geven. De apps van De Lijn en de NMBS zijn zeer praktisch en handig. Bijna dagelijks gebruik ik het openbaarvervoer om onder andere op mijn werk te geraken en in het weekend zijn we vaak ook aan het reizen met de bus en/of de trein. Zeker de app van de NMBS is sinds de laatste grootte update een pak verbeterd en heel informatief geworden.

Beide apps kun je via onderstaande knop gratis downloaden.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

NMBS

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

De Lijn

NMBS screenshot

2. Spotify

Als je me tegenkomt op straat is de kans groot dat je me ziet met een hoofdtelefoon op. De wereld is tegenwoordig zo luid, maar dankzij Spotify is het tenminste mooi luid. Spotify is, zoals je waarschijnlijk wel weet, een online muziek streamingdienst. Er zijn er uiteraard verschillenden op de markt zoals Deezer en YouTube Music, maar mijn voorkeur gaat naar Spotify. 

Weg met het lawaai van de wereld dankzij noise cancelation, en tijd voor muziek of een goede podcast.

De Spotify-app is via onderstaande knop te downloaden en het is helemaal gratis.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Spotify screenshot

3. Instagram

Eigenlijk is YouTube de derde app die ik zou installeren op mijn nieuwe telefoon, maar op een Android-smartphone staat die al voorgeïnstalleerd, dus vandaar: Instagram. Ik geef mijn verslaving aan Instagram niet graag toe, maar bij deze is het dus publieke kennis.

Op Instagram publiceer je eigen foto's en video's of post je stories zoals we dat allemaal vroeger deden op Snapchat. Gebruikt iemand Snapchat eigenlijk nog? Uiteraard gata het niet enkel om het zelf posten, maar ook van het bekijken van wat andere posten. Zelf volg ik niet bepaald veel accounts, maar het is vooral de ‘discover’ tab dat het voor mij doet, hier kan ik gemakkelijk een uur in verliezen. Ik moet toegeven: dat algoritme van Instagram doet het goed!

Ook deze app kun je gratis downloaden in de Google Play Store, via onderstaande knop.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Instagram screenshot

4. TV Time

Begin dit jaar schreef ik al een volledig artikel over hoe ik zonder tv-abonnement toch naar televisie kijk. Het zal je dus niet verbazen dat één van de eerste apps op mijn nieuwe telefoon te maken heeft met het kijken van series en films.

Kijk jij ook verschillende series? Heb je ook moeite met bijhouden in welke aflevering van welk seizoen je nu net zat? Dan is TV Time een app dat jouw leven zal beteren! Hier kan je goed bijhouden welke shows je bekijkt, je kan zien wanneer de volgende aflevering uitkomt van shows die je volgt, je kan reacties plaatsen, ratings geven, vrienden toevoegen, zien hoe lang je al van je leven hebt gespendeerd aan het kijken van TV shows (op moment van schrijven is dat voor mij 3 maand, 23 dagen en 10 uur … Life well spent!). Kortom, deze app is voor mij een absolute must have.

Via onderstaande knop kan je gratis de TV Time-app downloaden uit de Google Play Store.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

TV Time screenshot

5. Takeaway

Ik twijfel zeer sterk over mijn vijfde app, maar hier gaan we dan. Ook hier weer informatie dat ik niet graag toegeef: mijn liefde voor Takeaway.

Het ergste is dat ik in een vrij rustig en klein dorp woon en meestal bestel van iets dat amper vijf minuten wandelen van bij mijn thuis is. De vaste bezorger kan er zelfs ook al mee lachen en intussen is het de man van de zaak zelf, die te voet naar ons komt om de pizza’s te brengen. Zo leer je op een leuke manier je buren ook kennen he.

 Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Takeaway screenshot

Gebruik jij één of meerdere van deze apps? Of ga jij hier een paar van proberen? Welke kunnen jullie mij nog aanraden? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...