5 x hoe Bard kan helpen bij het organiseren van een feestje

5 x hoe Bard kan helpen bij het organiseren van een feestje

Laura Jenny

door Laura Jenny

We hebben het allemaal steeds vaker en uitgebreider over AI. De komst van kunstmatige intelligentie is voor sommigen wat beangstigend. Voor anderen is het een ver-van-hun-bed-show. En weer anderen willen er graag iets mee doen, maar lopen er tegenaan dat ze niet zo goed weten wat. Daarom hebben we deze rubriek in het leven geroepen: elke week bespreken we vijf manieren waarop Google-AI-chatbot Bard je met een bepaalde activiteit kan helpen. Vandaag: een feestje organiseren.

Of het nou gaat om een kinderfeestje of gewoon een huisfeestje voor je vrienden: het is altijd wat stressvol om een feestje te organiseren. De bekende ‘Wat als mensen niet genoeg eten hebben?’ zorgt er vaak voor dat je veel te veel eten in huis haalt. Of: hoe kan ik iets origineels bedenken dat de kinderen nog niet hebben gedaan? Relax! Google’s AI-chatbot Bard zet zijn feestmuts moeiteloos voor je op.

1. Mijn kind is jarig en ik zoek naar iets origineels, niet te duurs om te doen, kun je vijf opties geven? Het gaat om een kinderfeestje voor 10 kinderen. Mijn kind houdt van dieren, knutselen en films.

Zeker, hier zijn vijf originele en goedkope kinderfeestje-ideeën voor een 10-jarige die van dieren, knutselen en films houdt:

 1. Maak een dierentuin in huis. Laat de kinderen hun favoriete dieren knutselen of bouwen van papier, karton of klei. Ze kunnen ze vervolgens in huis neerzetten of ophangen. Zo hebben ze hun eigen dierentuin om te bekijken en te bezoeken.
 2. Ga naar een dierentuin of kinderboerderij. Dit is een leuke en leerzame activiteit voor kinderen die van dieren houden. Je kunt ook een bezoek combineren met een speurtocht of andere activiteiten.
 3. Ga naar een dierenwinkel of vogelopvang. Kinderen kunnen hier knuffels, speelgoed en andere dierenspullen kopen. Ze kunnen ook vrijwilligerswerk doen om dieren te verzorgen.
 4. Ga naar een film over dieren. Dit is een leuke manier om kinderen te laten genieten van dierenfilms. Je kunt ook een knutselactiviteit organiseren om de film te vieren.
 5. Maak een dierenfilm. Kinderen kunnen hun eigen dierenfilm maken met een camera of telefoon. Ze kunnen de film vervolgens samen bekijken en beoordelen.

Hier zijn nog een paar tips voor het plannen van een kinderfeestje voor een 10-jarige die van dieren, knutselen en films houdt:

 • Maak het thematisch. Dit helpt om het feestje meer sfeer te geven. Je kunt bijvoorbeeld het feestje versieren met dierenversiering of dierenfilms kijken.
 • Zorg voor voldoende activiteiten. Kinderen van 10 jaar hebben vaak veel energie. Zorg ervoor dat er genoeg activiteiten zijn om ze bezig te houden.
 • Serveer lekker eten en drinken. Kinderen hebben trek na al dat spelen. Serveer lekkere snacks en drankjes om ze weer op te peppen.

Ik hoop dat deze ideeën je helpen om een leuke en onvergetelijke verjaardag te organiseren voor je kind!

2. Ik moet een feestje organiseren voor 6 volwassen vrienden. kun je me 5 voorbeelden van lekkere vegetarische hapjes geven?

Zeker, hier zijn 5 voorbeelden van lekkere vegetarische hapjes die je kunt serveren op een feestje voor 6 volwassen vrienden:

 • Geroosterde groenten met hummus. Dit is een klassieke vegetarische snack die altijd goed in de smaak valt. Je kunt verschillende soorten groenten roosteren, zoals aubergine, paprika, courgette en tomaat. Serveer ze met een lekkere dip, zoals hummus, tzatziki of baba ghanoush.
 • Mini quiches. Dit zijn kleine quiches die perfect zijn om te delen. Je kunt ze vullen met je favoriete groenten, zoals spinazie, courgette, tomaat of champignons.
 • Tacos. Taco's zijn een veelzijdige snack die je kunt vullen met allerlei verschillende ingrediënten. Serveer ze met vegetarische tacovlees, groenten, kaas en je favoriete toppings.
 • Bruschetta. Bruschetta is een Italiaans broodje dat je kunt beleggen met verschillende toppings. Serveer het met vegetarische toppings, zoals gegrilde groenten, tomaat, avocado of pesto.
 • Kroketten. Kroketten zijn een klassieke snack die altijd goed in de smaak valt. Je kunt ze vullen met vegetarische ragout, zoals aubergineragout of pompoenragout.

Hier zijn nog een paar tips voor het serveren van vegetarische hapjes op een feestje:

 • Zorg voor een gevarieerde selectie aan hapjes. Zo is er voor ieder wat wils.
 • Gebruik seizoensgebonden groenten. Dit zijn vaak het lekkerst en gezondst.
 • Maak de hapjes zelf. Zo weet je zeker dat ze vers en lekker zijn.
 • Presenteer de hapjes mooi. Dit maakt ze extra aantrekkelijk.

Ik hoop dat deze ideeën je helpen om een lekker en gezellig feestje te organiseren voor je vrienden!

3. Ik organiseer een spelletjesavond met de hele familie. kun je me vijf bordspellen noemen die niet te lang duren en niet te snel ruzie uitlokken?

Zeker, hier zijn vijf bordspellen die perfect zijn voor een spelletjesavond met de hele familie:

 • Ticket to Ride. Dit is een kaartspel waarbij spelers routes op een treinkaart moeten bouwen. Het spel duurt ongeveer 30 minuten en is geschikt voor 2 tot 5 spelers.
 • Carcassonne. Dit is een tegellegspel waarbij spelers steden, wegen en kloosters moeten bouwen. Het spel duurt ongeveer 30 minuten en is geschikt voor 2 tot 5 spelers.
 • Dixit. Dit is een associatiespel waarbij spelers kaarten met afbeeldingen moeten omschrijven. Het spel duurt ongeveer 30 minuten en is geschikt voor 3 tot 6 spelers.
 • Codenames. Dit is een woordspel waarbij spelers woordassociaties moeten maken. Het spel duurt ongeveer 30 minuten en is geschikt voor 2 tot 8 spelers.
 • King of Tokyo. Dit is een rollende dobbelspel waarbij spelers monsters moeten besturen die Tokyo moeten veroveren. Het spel duurt ongeveer 30 minuten en is geschikt voor 2 tot 6 spelers.

Deze spellen zijn allemaal relatief eenvoudig te leren, en ze zijn niet te competitief. Ze zijn dus perfect om met de hele familie te spelen, zonder dat het tot ruzie uitloopt.

Hier zijn nog een paar tips voor het organiseren van een spelletjesavond met de hele familie:

 • Zorg voor een gevarieerde selectie aan spellen. Zo is er voor ieder wat wils.
 • Begin met korte spellen. Zo kunnen de kinderen niet te snel afhaken.
 • Wees geduldig. Het kan even duren voordat iedereen de regels van een spel begrijpt.
 • Maak er een gezellige avond van. Geniet van elkaars gezelschap en van het spelen van spelletjes.

Ik hoop dat dit je helpt om een leuke en gezellige spelletjesavond te organiseren voor je familie!

4. Ik vier mijn verjaardag, hoe lang na de starttijd kan ik ongeveer mensen verwachten?

De meeste mensen komen binnen 30 minuten na de starttijd van een verjaardag. Dit geeft ze de tijd om zich voor te bereiden en naar de locatie te reizen. Als je een informelere verjaardag hebt, kunnen mensen misschien iets later komen. Als je een formele verjaardag hebt, kunnen mensen misschien iets eerder komen.

Hier zijn enkele factoren die kunnen beïnvloeden hoe lang na de starttijd mensen komen:

 • De tijd van de dag. Mensen zijn over het algemeen later op de dag of avond later op de avond.
 • De locatie van de verjaardag. Mensen die een lange reis moeten maken, zullen misschien later komen.
 • Het type verjaardag. Mensen zijn over het algemeen later op formele gelegenheden of evenementen.
 • Het weer. Mensen zijn over het algemeen later op koude of natte dagen.

Als je wilt weten hoe laat je mensen ongeveer kunt verwachten, kun je altijd een beetje research doen. Vraag je vrienden en familie hoe laat ze normaal komen op verjaardagen. Je kunt ook een beetje rondvragen op sociale media.

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je gasten op tijd komen:

 • Stuur je uitnodigingen ruim van tevoren. Zo hebben mensen de tijd om hun plannen te maken.
 • Maak je uitnodigingen duidelijk en beknopt. Zorg ervoor dat mensen weten hoe laat de verjaardag begint en waar deze plaatsvindt.
 • Geef een datum waarop mensen hun RSVP moeten sturen. Zo weet je hoeveel mensen je kunt verwachten.
 • Vraag je gasten om je te laten weten hoe laat ze verwachten te komen. Zo kun je je planning aanpassen.

Ik hoop dat dit je helpt om je verjaardag tot een succes te maken!

5. Wat mag er niet missen op een Nederlandse verjaardag?

Er zijn een paar dingen die niet mogen missen op een Nederlandse verjaardag.

 • Slingers en ballonnen. Slingers en ballonnen zijn een must voor elke Nederlandse verjaardag. Ze geven de ruimte een feestelijke uitstraling.
 • Hapjes en drankjes. Natuurlijk mogen hapjes en drankjes niet ontbreken op een verjaardag. Traditionele Nederlandse verjaardagshapjes zijn onder andere bitterballen, kaas, worst en chips.
 • Taart. Taart is een essentieel onderdeel van elke verjaardag. De jarige krijgt de taart aangesneden en iedereen wordt uitgenodigd om een stukje te nemen.
 • Geschenkjes. Het is gebruikelijk om de jarige een cadeautje te geven. De cadeautjes worden vaak uitgepakt tijdens de verjaardag.
 • Drie kussen. Als je de jarige feliciteert, is het gebruikelijk om drie kussen te geven. Dit gebeurt op de wangen.

Hier zijn nog een paar dingen die je kunt doen om je verjaardag nog specialer te maken:

 • Organiseer een themafeest. Dit is een leuke manier om je verjaardag uniek te maken.
 • Zorg voor leuke activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een spelletjesavond organiseren, een barbecue houden of een karaoke-avond houden.
 • Nodig mensen uit die je leuk vindt. Een verjaardag is een feest om te vieren met de mensen die je dierbaar zijn.

Ik hoop dat dit je helpt om een onvergetelijke verjaardag te vieren!

Google Bard is echt een feestnummer: ik heb enorm gelachen om de 'Dit gebeurt op de wangen'-toevoeging op het antwoord over drie kussen op de verjaardag. Maar er zijn ook wat dingen die toch wat minder lekker gaan. Hij heeft er bijvoorbeeld zelf van gemaakt dat de kinderen van het kinderpartijtje 10 zijn. Ook lijken ballonnen voor op de Nederlandse verjaardag niet echt een heel duurzame toevoeging op een feest. Het antwoord over de spelletjesavond is dan wel weer heel erg leuk en zelfs met een toevoeging die ik niet zo een-twee-drie van Bard had verwacht. Ook ben ik erg onder de indruk van zijn antwoord over vegetarische snacks op een verjaardag: uitgebreid, duidelijk. En ja, er staan kroketten bij, dus sowieso een ruim voldoende daar voor Bard. Ik heb de vraag hier niet bij gezet, maar als je twijfelt over de hoeveelheden die nodig zijn kun je ook altijd vragen: 'hoeveel cola heb ik nodig voor een verjaardagfeestje waar 10 kinderen komen?' of vragen stellen over hoeveel stukjes er uit een gemiddelde kersenvlaai gaan. Zo leg je die onzekerheid mooi wat meer bij de AI neer.

Heb jij Bard wel eens ingezet om een feestje te organiseren? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk