Hoe kan ik de Australian Open streamen op mijn telefoon?

Hoe kan ik de Australian Open streamen op mijn telefoon?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Australian Open - de eerste Grand Slam van het tennisseizoen - is nu al twee dagen bezig. De echte tennisfans willen het toernooi natuurlijk op de voet volgen, maar hoe kun je dit het beste doen? En wat zijn de beste Android-apps voor en over het toernooi? Je leest het in dit artikel.

Eurosport

De uitzendrechten van de Australian Open in Nederland liggen al jaren bij Eurosport. Via het open kanaal van de commerciële sportzender kun je naar het toernooi kijken. De zender biedt commentaar van onder andere Mariette Pakker en Kristie Boogerd. Daarbij kun je kijken naar verschillende programma's rondom het toernooi zoals Game, Set and Mats waarin Mats Wielander en de altijd iets te vaak lachende Barbarra Schett de wedstrijden bespreken.

De zender kiest zelf altijd de wedstrijd die wordt uitgezonden op het open kanaal. Als je zelf de regie in handen wil nemen en zelf wil kunnen beslissen naar welke wedstrijd je kijkt, kun je terecht op Discovery+. Via deze betaalde streamingdienst kun je zelf kiezen naar welke wedstrijd je kijkt. Er zijn livestreams op meerdere banen zoals de Rod Laver Arena, de Margaret Court Arena en de Kia Arena. Een abonnement voor Entertainment en Sport sluit je af vanaf 5,99 euro per maand.

VPN

Als je liever geen geld uitgeeft - maar toch de mogelijkheid wil hebben om alle wedstrijden te bekijken - kun je terecht bij het Australische kanaal 9NOW. Klein probleem: je kunt alleen naar dit kanaal kijken als je je in Australië begeeft. Om dit te controleren gebruikt de zender geo-tracking waarmee ze kunnen zien waar jouw apparaat zich begeeft. Dit kun je echter omzeilen door middel van een VPN. Hiermee wordt je IP-adres namelijk geanonimiseerd. VPN Nederland en NordVPN zijn voorbeelden van VPN-diensten die je hiervoor kunt gebruiken.

Australian Open 2023

Australian Open Tennis 2023 is de officiële app van de Australian Open. Je vindt er onder andere huidige tussenstanden, het speelschema, nieuws en samenvattingen over het toernooi en video's met enkele hoogtepunten uit bepaalde wedstrijden. Daarbij kun je aangeven wie je favoriete tennissers zijn en hier meldingen voor ontvangen. De app vind je hieronder.

TNNS Live en TennisONE

TNNS Live en TennisONE zijn de meest eenvoudig vormgegeven apps uit dit lijstje. Je vindt in één oogopslag namelijk de tussenstanden van de livewedstrijden. Daarnaast vind je informatie over de plaatsingslijst, het speelschema, wedstrijddetails en statistieken én nieuws over het toernooi. Via onderstaande links kun je de apps downloaden.

Kijk jij ook?

De Australian Open 2023 duurt nog tot en met zondag 29 februari. Er zitten met Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp nog twee Nederlanders in het toernooi. Eén van hen is in de derde ronde sowieso uitgeschakeld, ze spelen op dit moment namelijk tegen elkaar in de tweede ronde. Tallon staat ruim voor en lijkt de wedstrijd te gaan winnen. Topfavoriet Novak Djokovic speelt morgen tegen de Fransman Couacaud. De favoriet op de redactie - Emma Raducanu - ligt helaas al uit het toernooi.

Kijk jij naar de Australian Open? Zo ja, wie is jouw favoriet en hoe volg jij het toernooi? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Hoe kan ik de Australian Open streamen op mijn telefoon?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk