Zo zet je bestanden over van je telefoon naar je Android TV

Zo zet je bestanden over van je telefoon naar je Android TV

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wil je bestanden delen van je smartphone met je slimme televisie. We leggen uit hoe je dat kan doen op Android TV. Dit zijn vier handige manieren. Je kan een handige app gebruiken, een clouddienst of usb-kabel.

1. Chromecast als alternatief

Voor we echt bestanden gaan uitwisselen met Android TV willen we even onderstrepen dat soms casten een oplossing kan zijn. Als je bijvoorbeeld foto's of video's op het grote scherm wil tonen dan is de kans groot dat de galerij-app, videostreamingdienst of mediaplayer Chromecast ondersteunt.

In dat geval is het niet nodig dat het bestand kostbare ruimte inneemt op je tv dat anders voor apps kan worden gebruikt. Druk op het bekende Chromecast-icoontje, kies de naam van je tv en casten maar. Je kan ook het scherm van je telefoon in real-time casten. Ga daarvoor naar de Google Home-app en druk op je smart tv. Vervolgens kies je Mijn scherm casten.

2. Send files to TV

Wanneer je toch bestanden naar je tv wil versturen dan is Send files to TV een ontzettend handige app die je kan helpen. Ze kan vlot bestanden uitwisselen in beide richtingen met behulp van je internetverbinding. Afhankelijk van je netwerksnelheid verloopt dat erg vlot.

Je moet deze applicatie eerst zowel op je slimme tv als telefoon installeren en belangrijk is dat ze beide verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk. Daarna duid je op je telefoon en tv aan of het bestanden verzendt of ontvangt. Je bladert dan vlot door de mappen van Android om het juiste bestand te kiezen en te verzenden. Op het apparaat dat de bestanden ontvangt dien je de transfer enkel nog te accepteren. Het leuke aan deze app is dat ze niet alleen werkt op Android en Android TV, maar ook op Windows, macOS en Linux.

3. Gebruik de cloud

Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box en Flickr. Al deze apps en nog meer clouddiensten kan je op je televisie gebruiken dankzij X-plore File Manager. Deze uitstekende bestandsbeheerder voor Android TV laat je inloggen op een van deze diensten via het menu Web storage > Add Storage. Je hoeft een bestand dus enkel via je telefoon te uploaden via de clouddienst die je gebruikt en je kan ze dan meteen op je tv openen.

4. Verbind via usb

Je slimme tv of settopbox met Android TV beschikt vast wel over een usb-a-poort. In dat geval kan je je telefoon ook bedraad aansluiten. Zorg dat op je telefoon Bestandsoverdracht staat ingesteld voor het verbonden usb-apparaat. Je kan vervolgens op je tv door de bestanden van je telefoon balderen via Instellingen ->Apparaatvoorkeuren -> Opslag. Een andere mogelijkheid is om een bestandsbeheerder van derden te installeren op je televisie zoals X-Plore of Solid Explorer. Zodra je telefoon verbonden is kan je die opslag dan in die bestandsbeheerder bekijken.

Op welke manier wissel jij bestanden uit tussen je telefoon en slimme televisie? Misschien gebruik jij voornamelijk de dast-functie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste tipartikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk