Beste Android-tablets van 2023: welke kun je het beste kopen?

Beste Android-tablets van 2023: welke kun je het beste kopen?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Een aantal jaren geleden had je niet veel keuze in Android-tablets. Gelukkig is dit langzamerhand aan het veranderen. Dat komt omdat meerdere fabrikanten Android-tablets hebben aangekondigd in meerdere prijssegmenten. In dit artikel sommen we beste kooptips voor je op.

Welke tablet moet ik kopen?

Bij Androidworld houden we van overzichtelijke overzichtslijstjes. We proberen je hiermee houvast te geven en te helpen met jouw zoektocht en aankoop. In dit artikel, welke we regelmatig zullen updaten, nemen we de beste Android-tablets met je door.

Mocht je overigens vragen hebben of twijfelen tussen bepaalde smartphones. Reageer dan in de comments of word lid van onze Telegram-groep. Hierin proberen wij, of honderden Android-liefhebbers, je verder te helpen.

Hoe werkt deze lijst?

In de lijst hieronder vind je de beste Android-tablets op volgorde van prijs. Onze ervaring, de prijs-kwaliteitverhouding en de specificaties spelen een rol bij de totstandkoming van de lijst. Iedere tablet hebben we daarbij zelf in handen gehad.

Ben je verder aan zoeken naar een nieuwe smartphone, maar weet je niet welke je het beste kunt kopen? Ook hiervoor hebben we een speciale koopgids, hierin vind je een overzicht van alle Android-smartphones die je het beste kunt kopen.

1. OnePlus Pad (489 euro)

Onze review van de OnePlus Pad kun je binnenkort verwachten. Maar om je alvast een klein tipje van de sluier te geven, OnePlus is helemaal terug met deze tablet. De tablet biedt namelijk heel veel waar voor zijn geld. Zo krijg je een mooi LCD-paneel met een verversingssnelheid van 144 Hz, een luxe design, snelle prestaties, een goede accu die ook nog eens snel kan worden opgeladen én fijne software met enkele handige tablet-functies. Ook kan de tablet overweg met een speciale stylus, deze moet je wel voor 99 euro los kopen. Als laatst is er ook een toetsenbord voor de tablet beschikbaar, deze koop je voor 149 euro.

Met deze laatste twee genoemde, in combinatie met de software, is de tablet goed geschikt om voor schooldoeleinde te gebruiken. Al kan Android er nog altijd niet echt voor zorgen dat een tablet als laptopalternatief kan dienen.

2. Samsung Galaxy Tab S8 (659 euro)

De Galaxy Tab S8 is de basisversie uit de Tab S8-serie, de high-end serie van Samsung uit 2022. De tablet is wel al zo'n half jaar oud, maar is hierdoor wel bijna 100 euro in prijs gezakt en kost nu nog zo'n 659 euro. Het updatebeleid van Samsung zorgt er daarbij voor dat de tablet nog ruim 3,5 jaar wordt voorzien van beveiligingsupdates.

We schreven in onze review onder ander het volgende over de Tab S8:

Het basismodel van de Tab S8-reeks mag dan wel de kleinste zijn: maar met zijn 11 inch scherm en krachtige prestaties blijft ook dit model een erg complete tablet. Hij is nog niet helemaal een laptopvervanger, maar de S Pen maakt deze tablet wel veelzijdiger. De vingerafdrukscanner aan de zijkant vinden we daarnaast prettiger om te gebruiken vergeleken met de scanneer onder het scherm bij de andere producten uit deze reeks. Ondanks de kleinere accu blijft de accuduur uitstekend.

AW Betatester Jibbe over de Tab S8

3. Google Pixel Tablet (679 euro)

De Pixel Tablet van Google is de eerste tablet die de fabrikant helemaal zelf gemaakt heeft. Het meest bijzondere aan de tablet is het meegeleverde speakerdock. Als je de Pixel hierin klikt, schakelt het apparaat over op een speciale hub-modus. Hiermee kan de tablet als het centrum van je slimme huis fungeren.

Claudia was in haar review erg te spreken over de tablet en zei er onder andere het volgende over:

De Google Pixel Tablet is met recht een premium Androidtablet die voldoet aan de verwachtingen op het gebied van design en entertainment. Het apparaat wordt geleverd met een oplaaddock met speaker, waardoor het altijd klaar is voor gebruik. De tablet kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals het streamen van video's, spelen van games, luisteren naar muziek en het bedienen van slimme apparaten in huis. Bovendien is de tablet voorzien van handige functies, zoals de Hub-modus en de ingebouwde Chromecast. De software van de Pixel Tablet is goed geoptimaliseerd voor het grote scherm en maakt multitasken en het wisselen tussen apps eenvoudig

Claudia over de Pixel Tablet 

4. Samsung Galaxy Tab S9 (859 euro)

De Samsung Galaxy Tab S9 is het basismodel uit de nieuwe Tab S9-serie van Samsung. het gaat hierbij over premium tablets met bijbehorende krachtige specificaties. De Tab S9 draait bijvoorbeeld op de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chip, de snelste chipset die je in een Android-apparaat op dit moment kunt tegenkomen. De tablet beschikt daarnaast over een prachtig vloeiend AMOLED-paneel, een luxe design, sterk updatebeleid én een bijbehorende stylus, de S Pen.

Deze S Pen wordt meegeleverd en je kunt hier met deze pen onder andere gemakkelijk beelden slim selecteren, virtueel op het scherm tekenen, aantekeningen en notities maken, stickers uit beelden snijden en live berichten maken en natuurlijk tekenen. De review van de Tab S9 vind je binnenkort hier op Androidworld.

5. Samsung Galaxy Tab S9 Ultra (1280 euro)

Voor de Tab S9 Ultra geldt hetzelfde als voor de hierboven beschreven Tab S9, het grote (letterlijke) verschil zit hem echter in het immense beeldscherm van de Ultra-versie. Deze is namelijk maar liefst 14,6 inch groot. Hiermee kun je media consumeren als nooit tevoren. Ook deze tablet hebben we net binnen, de review van deze joekel vind je dus ook binnenkort op onze website en in onze app.

Goedkopere tablets, misschien nog even wachten?

Als je een tablet zoekt van ongeveer 300 euro of minder, dan raden we je aan even te wachten. Er gaan namelijk sterke geruchten dat Samsung begin september met een nieuwe goedkope A-tablet gaat komen. Ook kondigt Samsung zeer waarschijnlijk snel twee nieuwe Tab S9 FE-tablets aan. Dit zijn iets minder luxe en minder krachtigere modellen in de Tab S9-serie, en worden daardoor waarschijnlijk ook een stuk goedkoper.

Als je voor nu een tablet wil waarvoor je niet meer dan 250 euro hoeft uit te geven, dan raden we je aan om naar de Xiaomi Redmi Pad te kijken. Wil je een iets kleiner en nog goedkoper model, dan kun je onder andere kijken naar de Lenovo Tab M9, deze 9 inch tablet koop je al vanaf zo'n 130 euro. Het scherm heeft hierdoor wel maar een HD+ resolutie en ook de processor is niet heel snel. Maar tablets gebruiken we toch voornamelijk om te dingen op te consumeren - zoals het kijken van video's op de bank - en vaak niet om te produceren. Dit kan prima met deze tablet.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk