Beste budgetsmartphones van 2023

Beste budgetsmartphones van 2023

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Welke budgetsmartphones kun je op dit moment het beste kopen? In dit artikel nemen we de kooptips met je door en sommen we de beste telefoons tot 350 euro voor je op.

Welke budgetsmartphone moet ik kopen?

Bij Androidworld houden we van overzichtelijke overzichtslijstjes. We proberen je hiermee houvast te geven en te helpen met jouw zoektocht in het grote, ruime en dicht beboste smartphonebos. In dit artikel, welke we regelmatig zullen updaten, nemen we de beste budgetsmartphones met je door. Dit zijn telefoons van 0 tot en met 350 euro.

Mocht je overigens vragen hebben of twijfelen tussen bepaalde smartphones. Reageer dan in de comments of word lid van onze Telegram-groep. Hierin proberen wij, of honderden Android-liefhebbers, je verder te helpen.

Hoe werkt deze lijst?

In de lijst hieronder vind je de beste budgetsmartphones op volgorde van prijs. We worden niet betaald door de smartphonefabrikanten, deze lijst is dus onafhankelijk door ons in elkaar gezet. Onze ervaring, de prijs-kwaliteitverhouding en de specificaties spelen een rol bij de totstandkoming van de lijst. Iedere smartphone hebben we daarbij in handen gehad.

Mocht je overigens op zoek zijn naar een duurdere smartphone of een smartphone van een specifiek merk. Hou dan onze website en app goed in de gaten. We komen namelijk ook met een beste midrange (tot 600 euro) en beste high-end smartphonelijst (+600 euro). Daarbij komen we binnenkort - net als vorig jaar - met de beste smartphones per merk. Hierin lees je welke smartphones van specifiek Xiaomi, Samsung, OnePlus, Google en/of andere fabrikanten je het best kunt kopen. We hebben overigens ook een koopgids, hierin vind je een overzicht van alle Android-smartphones die je het beste kunt kopen.

Beste budgetsmartphones

1. Xiaomi Redmi Note 12 (160 euro)

+ Prachtig vloeiend 120 Hz OLED-paneel, prima camera's, snelle processor, 5000 mAh accu, 33W snelladen
- Geen 5G

2. Samsung Galaxy A14 5G (199 euro)

+ Goed updatebeleid, prima accuduur, vloeiend beeldscherm
- Processor is traag, geen groothoeklens

3. Motorola Edge 30 Neo (279 euro)

+ Mooi design, 65W snelladen, goede hoofdcamera, mooi vloeiend OLED-paneel
- Updatebeleid niet top, processor had krachtiger gemogen

4. Samsung Galaxy A34 (279 euro)

+ Fantastisch updatebeleid, mooi vloeiend AMOLED-paneel, prima camera's, sterke accu
- Verouderde notch, geen snelladen

5. Google Pixel 6a (349 euro)

+ Hoofdcamera is top, mooi eigen design, schone Android-schil, snelle processor
- 60 Hz paneel, opladen gaat erg traag

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk