Beste e-mail apps voor Android (2023)

Beste e-mail apps voor Android (2023)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Hoe handig WhatsApp ook is, soms moet je iets mailen. Al is het maar om iemand niet om 2 uur ‘s nachts wanneer jij al uren vakanties aan het uitzoeken bent op een gewenste reis te wijzen. Of misschien gebruik jij je inbox vooral om nieuwsbrieven en bevestigingen te ontvangen. Maar, welke app is nou het allerbeste om mee te e-mailen in 2023? We noemen er vijf.

1. Gmail

Gmail is waarschijnlijk het meest gebruikte privé-emailprogramma ter wereld en zeker voor Android-gebruikers is het handig. Je hebt er namelijk meteen een Google-account mee en toegang tot onder andere de Office-programma’s van Google en een online agenda. Alles werkt als een trein en dat geldt dus ook voor Gmail. Het werkt snel, het is overzichtelijk en het design is zeer intuïtief. Dat wat Gmail zo toegankelijk maakt, maakt het echter ook een beetje saai. Gelukkig kun je veel verschillende achtergronden toevoegen om de boel op te leuken. Plus, je hoeft niet per se een Gmail-adres te gebruiken in deze app, je kunt ook Yahoo- en Outlook-adressen toevoegen.

Beste e-mail apps voor Android (2023)

2. Boxer

Boxer is in Nederland wat minder bekend, maar dat maakt het niet minder handig. De app is een soort werkhub waarin je je e-mail, kalender en contacten kunt vinden. Het idee is dat je vooral veel swipet om te zorgen dat je emailbox lekker op 0 staat. Het design is erg minimalistisch, wat het interessante bijverschijnsel heeft dat je het daardoor nog liever zo schoon en bijgehouden mogelijk wil hebben. Daarnaast zijn er ook allerlei integraties mogelijk zoals Gmail dat ook heeft: je kunt je Gmail er ook in lezen en bijhouden. Het is na al die jaren Gmail wel even wennen, maar omdat er geen poespas is ben je er zo aan gewend.

Beste e-mail apps voor Android (2023)

3. Outlook

Microsoft is toen het internet opkomend was een beetje blijven hangen in het verleden, maar inmiddels is het mede dankzij de slimme aandacht voor MS Teams in de coronatijd weer een zeer succesvol bedrijf. Zeker bij bedrijven, die vaak kiezen voor Microsoft Office omdat mensen hiermee gewend zijn te werken. Wat dat betreft is Microsoft dan ook nooit helemaal weggeweest. Mocht jouw werkgever ook zweren bij Outlook, of misschien jijzelf wel, dan is dat helemaal niet erg: Outlook heeft ook een handige Android-app. Die is net even wat minder clean dan de andere apps die we al hebben genoemd, maar biedt je wel de mogelijkheid om overal door te werken. Ook zijn er regelmatig beveiligingsupdates voor de app om te zorgen dat je mail van jou blijft en niet wordt ingezien door kwaadwillenden.

Beste e-mail apps voor Android (2023)

4. Spark

Spark is net als Boxer meer geënt op het opruimen van je mail en dat vinden we helemaal niet erg. Dat maakt de app namelijk fijn en minimalistisch. Daarnaast komt de app standaard met heel handige inbox-categorieën en daarin is Gmail soms toch wat twijfelachtig en overzichtelijk. Ook in Spark kun je er lustig op los swipen om te zorgen dat die rij met mails korter en korter wordt. Badges zijn ook een mogelijkheid: hiermee krijg je snel inzicht in je mailbox en dat helpt je niet alleen met overzicht houden, maar ook met meer overzicht creëren.

Beste e-mail apps voor Android (2023)

5. ProtonMail

ProtonMail staat bekend om heel andere eigenschappen dan menig bovenstaande app. Proton heeft namelijk allerlei beveiligingsopties wat het populair maakt. Je moet er wel een nieuw e-mailadres voor aanmaken, maar als je dat eenmaal hebt gedaan en steeds meer personen en bedrijven je weten te vinden, dan wen je snel aan Proton met zijn mooie design en handige opties, zoals een timer waarbij e-mails vanzelf verdwijnen een x aantal minuten nadat je ze hebt verzonden. Kablam!

Welk emailprogramma gebruik jij? Waarom? Laat het nu achter in de reacties.

Beste e-mail apps voor Android (2023)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk