Beste goedkope smartphones voor scholieren (2023)

Beste goedkope smartphones voor scholieren (2023)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het nieuwe schooljaar staat alweer bijna voor de deur, dus wil je een nieuwe smartphone zonder gezeur. Maar welke Android-smartphone kun je als scholier dan het beste halen, die je ook nog eens kunt betalen? Androidworld is er gelukkig om jij bij te staan, en komt met een speciaal lijstje aan. Vol met goede telefoons voor niet teveel poen, zodat jij bij de start van het nieuwe schooljaar weet wat je moet doen.

Scholen gaan weer bijna beginnen

Alle rijmgekheid op een stokje, we snappen dat je als het scholier misschien een beetje moeilijk begint te krijgen. Want het nieuwe schooljaar gaat alweer bijna beginnen, en de vakantie is zo goed als voorbij. Je moet dus weer terug naar school, en man man man wat maakt jou dat blij!

Nu snappen we dus dat je hier niet per se enthousiast van wordt, en daarom proberen we het begin van het schooljaar iets leuker voor je te maken. In het kader van het nieuwe schooljaar zetten we in dit artikel daarom de beste telefoons onder de 250 euro voor je op een rijtje. Want welke Android-smartphones kun je voor dit geld het beste kopen?

Beste smartphones onder de 250 euro

In de lijst hieronder vind je de beste smartphones onder de 250 euro die je volgens ons het beste kunt kopen. De lijst is op volgorde van prijs, prijzen zijn ten tijde van publicatie en kunnen hierna veranderen. Onze gehele koopgids vind je overigens onder het kopje Beste smartphones op onze website. Hier vind je ook duurdere smartphones.

Heb je vragen over bepaalde smartphones of twijfel je tussen bepaalde modellen? Laat dit dan weten in de comments onder dit artikel of word lid van onze Telegram-groep. In deze groep kunnen wij, of honderden andere Android-liefhebbers, je verder proberen te helpen.

Gerelateerde artikelen

1. Motorola Moto G53 (150 euro)

De Motorola Moto G53 is een stijlvolle en modern vormgegeven smartphone met een schone Android-schil. De telefoon beschikt daarnaast over de nieuwste versie van Android, Android 13, en ontvangt één grote Android-upgrade.

Het grootste nadeel van de telefoon is zijn beeldscherm, deze heeft namelijk een resolutie van slechts 1600x720 pixels (HD+). Veel smartphones hebben, ook in deze prijsklasse, echter al een scherper Full HD+ beeldscherm. Ook de Snapdragon 480-chip is niet heel snel.

Beste goedkope smartphones voor scholieren (2023)

2. Xiaomi Redmi Note 12 4G (160 euro): beste keuze

De Xiaomi Redmi Note 12 4G biedt ondanks zijn prijs het beste totaalplaatje van alle smartphones uit deze lijst. Voor zo'n 160 euro krijg je namelijk een prachtig vloeiend Full HD+ OLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz. De telefoon heeft daarbij een vrij snelle processor, en een uitgebreid camera-eiland inclusief goede 48 MP hoofdcamera en 8 MP groothoeklens. Bovendien heeft de Redmi Note 12 4G een grote 5000 mAh accu welke ook nog eens met een vermogen van 33W snel kan worden opgeladen.

Beste goedkope smartphones voor scholieren (2023)

De telefoon draait wel op een oudere versie van Android, Android 12, en krijgt één of twee upgrades. Qua beveiligingsupdates kun je hoogst waarschijnlijk op drie jaar rekenen, maar hier is Xiaomi niet helemaal duidelijk over.

3. Samsung Galaxy A14 5G (190 euro)

De Samsung Galaxy A14 5G schiet er bovenuit door zijn updatebeleid. De telefoon draait op Android 13 en krijgt twee Android-upgrades en vier jaar lang beveiligingsupdates. Dit is het beste wat je voor dit geld kunt vinden. Daarbij is de accuduur goed op orde, is het scherm lekker vloeiend en kan de hoofdcamera bij goed licht prima plaatjes schieten voor dit geld.

Beste goedkope smartphones voor scholieren (2023)

De Galaxy A14 5G heeft daarentegen geen groothoeklens en beschikt niet over de snelste processor in zijn klasse, ook het opladen gaat vrij traag.

4. OnePlus Nord CE 2 Lite (200 euro)

Ook de OnePlus Nord CE 2 Lite biedt een mooi totaalpakket voor een prijs net onder de 200 euro. De telefoon beschikt bijvoorbeeld over een Full HD+ LCD-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz, een grote 5000 mAh accu welke met 33W kan worden opgeladen en een snelle Snapdragon 695-chip. OxygenOS is daarbij een snelle en fijne Android-schil zonder al te veel bloatware, al is dit laatste wel aan het veranderen.

Beste goedkope smartphones voor scholieren (2023)

De telefoon beschikt echter niet over een groothoeklens en draait uit de doos nog op Android 12. Het toestel krijgt wel twee Android-upgrades en drie jaar lang beveiligingsupdates. Daarvan zijn er nog twee jaar over.

5. Xiaomi Redmi Note 12S (200 euro)

Als laatste in de lijst staat de Xiaomi Redmi Note 12S. Een telefoon die zich voornamelijk focust op de camera's. Het toestel beschikt namelijk over een 108 MP hoofdcamera die veel detail weet op te vangen. De camera maakt gebruik van 9-in-1 pixelbinning. Standaard worden de foto's dus in een 12MP resolutie geschoten. Bij deze techniek worden er kleine individuele pixels samengevoegd tot één pixel, in dit geval worden er dus negen pixels samengevoegd tot één. Hierdoor vangen de kleine pixels toch nog genoeg licht op om een goede foto te maken en daarbij moet er genoeg informatie uit alle pixels komen. Hierdoor wordt het detail in de foto's vergroot.

Beste goedkope smartphones voor scholieren (2023)

De Redmi Note 12S beschikt verder over een mooi vloeiend 6,43 inch 120 Hz OLED-paneel, een 5000 mAH accu die met 33W kan worden opgeladen en draait op Android 13. Daarentegen beschikt de telefoon niet over de snelste processor.

Wat denk jij? Welke smartphone is de beste voor scholieren onder de 250 euro?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk