Beste OPPO-smartphones die je kunt kopen (2022)

Beste OPPO-smartphones die je kunt kopen (2022)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

OPPO staat bekend om zijn uitgebreide serie met telefoons in het lage, midden-, en hoge segment. In dit artikel bespreken we welke OPPO-smartphone je op dit moment het beste kunt kopen.

De beste smartphones

Soms zie je door de bomen het 'smartphonebos' niet meer. Merken als OnePlus, Xiaomi, Samsung, Realme en OPPO brengen tegenwoordig namelijk tientallen smartphones op de markt die soms wel erg veel op elkaar lijken, maar dan toch net even iets anders zijn. In deze artikelreeks bespreken we daarom van elk merk de beste smartphones die je op dit moment kopen.

We doen dit per merk en oplopend qua prijs. Hierbij kijken we voornamelijk naar de toestellen van een bepaald merk die in een bepaalde prijsklasse een echte kooptip zijn. Dit zijn dus smartphones die eigenschappen hebben die in een specifieke prijsklasse niet gebruikelijk zijn en hierdoor dus ook een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Eerder schreven we al een artikel over de beste Xiaomi-smartphones, over de beste Samsung-smartphones en over de beste OnePlus-smartphones die je op dit moment kunt kopen. In dit artikel is het de beurt aan OPPO.

Gerelateerde artikelen

OPPO

In dit artikel bespreken we dus OPPO, de fabrikant die voornamelijk bekend wil staan om hun camera's en hun luxe designtoestellen. Dit zijn dan ook voornamelijk de speerpunten van de fabrikant. De focus ligt een stuk minder op snelheid, iets wat we voornamelijk in de low-end en midrange-toestellen van de smartphonefabrikant uit China zien. Deze smartphones beschikken namelijk vrijwel nooit over de snelste processoren, concurrenten doen het op dit punt bijna altijd beter. Dit zorgt ervoor, in combinatie met de vaak hoge prijzen, dat OPPO-smartphones vaak niet in onze lijstjes van beste Android-smartphones komen. Niet omdat het slechte toestellen zijn, zeker niet, maar wel om het feit dat OPPO het qua prijs-kwaliteitverhouding niet altijd even goed doet. Al zijn er wel 'oude' smartphones van de fabrikant die door prijsdalingen interessant worden.

Als je daarentegen van design houdt kom je bij OPPO-smartphones wel vaak goed uit. Vooral smartphones uit de Reno-serie zijn hier op gericht. Deze smartphones zijn dikwijls luxe ontworpen en hebben ook vaak hun eigen gezicht of ontwerpelementen. Je kunt hierbij denken aan de 'OPPO Glow'. Dit staat voor meerdere laagjes glas op de achterkant van bijvoorbeeld de OPPO Reno 6 (Pro) die samen het effect van sneeuwkristallen moeten nabootsen. De OPPO Reno 8 Pro heeft dit helaas niet, maar beschikt dan wel weer over een spiegel-achterkant. Meer hierover lees je in mijn review van het toestel. Hieronder sommen we een aantal smartphones van OPPO op, die je volgens ons het beste kunt kopen.

Beste OPPO-smartphones die je kunt kopen (2022)

OPPO Reno 6 (+-299 euro)

Als je van design houdt, dan ben je bij de OPPO Reno 6 aan het juiste adres. De smartphone is namelijk erg luxe ontworpen en beschikt daarbij over de hierboven genoemde 'OPPO Glow'. De smartphone had echter één groot nadeel, zijn prijs. Tijdens de lancering kostte dit toestel namelijk 499 euro. Voor dit geld bood de OPPO Reno 6 te weinig. Tegenwoordig is de telefoon echter voor 299 euro te koop en voor dit geld wordt de Reno 6 een stuk interessanter. Je krijg hiervoor namelijk een mooi vloeiend AMOLED-paneel, een redelijk snelle processor, snelladen tot 65 watt, een degelijke hoofdcamera en dus een mooi luxe ontwerp.

OPPO Find X3 Pro (+-620 euro)

De OPPO Find X3 Pro is het vlaggenschip van OPPO van vorig jaar. Hierdoor beschikt de smartphone over zeer goede specificaties en een mooi en luxe ontwerp. En dit geldt ook nog voor dit jaar, nog altijd is de OPPO Find X3 Pro met zijn Qualcomm Snapdragon 888-chipset namelijk razendsnel. De smartphone beschikt tevens over een mooi en helder 6,7 inch QHD+ AMOLED-paneel met een variabele verversingssnelheid tot 120 Hz én over een goed camerasysteem.

Naast de 50 MP hoofdcamera beschikt de Find X3 Pro over een 13 MP telelens, een 3 MP microscoopcamera én over een 50 MP groothoeklens. Deze laatst genoemde is nog altijd één van beste groothoeklenzen die er in een smartphone te vinden zijn. De OPPO Find X3 Pro was bij lancering te koop voor 1149 euro, de telefoon kost nu zo'n 620 euro. Claudia zei in haar review het volgende over het toestel:

De OPPO Find X3 Pro is één van de beste high-end telefoons van dit moment en dat maakt dat de telefoon wederom een geduchte concurrent is voor de gevestigde orde. Ben je fan van het tot in detail aanpassen van de interface? Hecht je waarde aan zeer goede groothoeklenzen (en vind je ver inzoomen minder belangrijk)? Zoek je een supersnelle smartphone met een topscherm? Dan moet je de OPPO Find X3 Pro zeker meenemen in je beslissing.

Claudia in haar review over de OPPO Find X3 Pro

OPPO Find X5 (+-650 euro)

De OPPO Find X5 lijkt qua specificaties veel op de hierboven genoemde Find X3 Pro. Op een aantal kleine puntjes scoort het ene toestel echter beter dan het andere. Als je een nieuwere smartphone wil die uit de doos op Android 12 draait, nog sneller kan opladen en ook langer ondersteunt zal worden, ga dan voor deze OPPO Find X5. Met zijn Qualcomm 888-chipset is deze smartphone overigens net zo snel als de Find X3 Pro. Meer over de Find X5 lees je in dit artikel.

De Find X3 Pro heeft daarentegen een iets mooier scherm, is water- en stofdicht en beschikt over een beter camerasysteem. De keuze ligt dus bij jou in waar je meer waarde aan hecht.

Tot slot

De telefoons die hierboven zijn besproken, zijn volgens ons op dit moment de beste OPPO-smartphones die je kunt kopen. We hopen je met deze lijst een beetje op weg te helpen en je te kunnen helpen met je aankoop. Er volgen later nog meer artikelen over andere smartphonemerken. Houd Androidworld.nl of onze AW Reader dus goed in de gaten.

Ben jij van plan om een OPPO-smartphone te kopen? En zo ja, aan welke zit je te denken? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Beste OPPO-smartphones die je kunt kopen (2022)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk