Beste smartphone van 2022: Editor’s Choice

Beste smartphone van 2022: Editor’s Choice

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Het jaar 2022 afsluiten doen we bij Androidworld geheel in stijl met de leuke artikelen die we elk jaar in december brengen, maar ook met interessante jaaroverzichten. We hebben nog eentje voor jullie over en dat is de Editor’s Choice van 2022, ofwel de keuze van de redactie. Hierbij hebben we juist niet gekeken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, maar naar de smartphone die Sebastien, Laura, Jelle en Claudia de zouden kopen als geld geen rol speelde of de smartphone van het jaar vinden. Hier vind je onze favorieten van 2022!

Dit is de keuze van de Androidworld-redactie

Redacteur Jelle: Nothing Phone (1)

De Nothing Phone (1) is naar mijn mening dé smartphone van het jaar. Als mijn daily driver heb ik het toestel nu zo’n half jaar in gebruik en mijn ervaringen zijn na de review alleen maar beter geworden. En ja, ik was op het eerste gezicht kritisch over de telefoon. Dit kwam voornamelijk door het feit dat Nothing wat mij betreft (te) veel aandacht uit liet gaan naar het design en de ‘functionele’ verlichting op de achterkant. Dit terwijl dit niet meer is dan een gimmick. Meer hierover lees je in mijn review van het toestel. Als je het toestel echter als smartphone an sich beoordeelt, dan kun je zeggen dat de Phone (1) een opvallende en zeer bijzondere smartphone is. Sterker nog, mensen spreken je er zelfs op aan en mede Phone (1)-gebruikers weten elkaar soms ‘in het wild’ te vinden. Door dit alles vind ik de Phone (1) in ieder geval de meest opvallende en misschien wel leukste smartphone van 2022. Daarnaast beschikt het toestel over een luxe design, prima camera’s, een erg goede accuduur en een fijne schone Android-ervaring. Dit alles zorgt ervoor dat de Phone (1) een heel goed totaalplaatje biedt die op geen enkel punt grote steken laat vallen en daarbij een high-end gevoel geeft voor zo’n 400 euro.

Beste smartphone van 2022: Editor’s Choice

Redacteur Sebastien: ASUS Zenfone 9

Ik heb mezelf dit eindejaar op de redactie dit uitgeroepen tot de vurige verdediger van de ASUS Zenfone 9. Waar een bedrijf als Sony ondanks zijn creatieve ideeën voor hardware en software niet kan overtuigen, is de ultracompacte Zenfone 9 daar wel in geslaagd. Hij is zoveel meer dan een klein vlaggenschip. Deze ASUS heeft een fantastische camera met een innovatieve gimbalstabilisatie, de speakers zijn geweldig en er zitten ook slimme functie in de software verweven. En wanneer heb jij voor het laatst je telefoon voor twee dagen kunnen gebruiken zonder tussendoor opladen? Dit is de dark horse van 2022.

Beste smartphone van 2022: Editor’s Choice

Redacteur Laura: Google Pixel 7 Pro

Hij is eigenlijk pas écht heel tof met een Turtle-hoesje, want Google Pixel 7 Pro ziet er met zijn camerastreep toch een beetje uit als de riem om de gezellige buik van de kerstman. Dat gezegd hebbende is dit wel een must-have toestel. Ik ben erg onder de indruk van de fotografiemogelijkheden van deze smartphone en hoewel die afgeronde schermranden misschien niet praktisch zijn, houd ik wel van dat Material You-design met al zijn ronde vormen. Vooral de functie om oude foto's te herstellen in hun pracht, dat biedt voor veel mensen een meerwaarde, zeker mensen die afscheid hebben moeten nemen van anderen. Dat vind ik een erg mooie functie waar je veel mensen erg blij mee kunt maken. Wat mij betreft belangrijker dan bijvoorbeeld hoe snel de vingerafdrukscanner werkt.

Beste smartphone van 2022: Editor’s Choice

Redacteur Claudia: Samsung Galaxy Fold 4

Als geld geen rol speelde zou ik nu de Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen. Het is voor mij namelijk het multitasking-monster waar ik de dag mee zou willen doorbrengen. Lekker snel allerlei apps en schermen tegelijkertijd gebruiken en YouTube-filmpjes kijken in de Flex-modus. Natuurlijk kan in het openbaar een beetje showen met het open- en dichtklappen van de telefoon ook geen kwaad. Ik zou ook voor een van de exclusieve kleuren gaan, Burgundy of beige, maar ik kan niet kiezen.

Beste smartphone van 2022: Editor’s Choice

Hieronder vind je een overzicht van al onze toplijstjes van 2022

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk