Beste smartphones van september 2023

Beste smartphones van september 2023

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Welke smartphones kun je op dit moment het beste kopen? Welke hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding, zijn hiermee de beste deal en raden wij jou dus aan? Je leest het elke maand in een update van onze Beste Android-smartphones koopgids.

Welke smartphone moet ik kopen?

Het kan lastig zijn om te weten welke telefoon je nou het beste kunt kopen. In deze koopgidsupdate – welke we eenmaal per maand plaatsen – vertellen we je daarom welke smartphones je op dit moment de beste deal en koop zijn. Daarbij lichten we in deze artikelen steeds enkele telefoons voor je uit. Elke smartphone omschrijven we daarbij kort in één zin. Als je meer over een desbetreffende telefoon te weten wil komen, dan kun je op de link bij een toestel klikken en hierdoor op de pagina hiervan terecht komen. Daar vind je onder andere de uitgebreide specificatielijst, nieuws en eventueel onze review. Deze keer is het tijd voor september, de mooiste maand van het jaar.

Hoe is dit overzicht tot stand gekomen?

Onze gehele koopgids vind je overigens onder het kopje Beste smartphones op onze website. De koopgids wordt het gehele jaar door up-to-date gehouden en alle smartphones in de lijst hebben we zelf in handen gehad. Onze ervaringen, de specificaties en prijzen spelen mee bij de besluitvorming of de toestellen wel of niet in de koopgids worden opgenomen. De prijzen die genoemd zijn, zijn de prijzen ten tijde van de publicatie van het artikel. Deze kunnen dus gaan veranderen. De lijst hieronder is op volgorde van prijs.

Beste smartphones van september 2023

Beste budget smartphones (tot 350 euro)

 • Xiaomi Redmi Note 12 4G (160 euro): prachtig 120 Hz AMOLED-paneel, goede prestaties en spatwaterdicht 
 • POCO X5 Pro (269 euro): low-end smartphone laat op geen enkel punt steken vallen
 • Samsung Galaxy A34 (295 euro): complete waterdichte smartphone met onwijs goed updatebeleid  
 • Google Pixel 6a (349 euro): de smartphone die we echt iedereen kunnen aanraden
 • Nothing Phone (1) (349 euro: misschien wel leukste en mooiste smartphone die er is

Beste midrange smartphones (350 tot 600 euro)

 • Motorola Edge 40 (389 euro): knappe jongen met krachtige specificaties
 • Xiaomi 12 (420 euro): luxe razendsnelle high-end smartphone van vorig jaar nu te koop voor midrange-prijs
 • OnePlus Nord 3 (430 euro): rappe midranger met vloeiende prestaties
 • Samsung Galaxy S21 FE (449 euro): uitgebreid camera-eiland en beste totaalplaatje voor onder de 500 euro
 • Google Pixel 7 (565 euro): schone Android-schil, mooi luxe eigen design en fantastische hoofdcamera en camera-software

Beste high-end smartphones (600-900 euro)

 • Nothing Phone (2) (655 euro): smartphone met uniek design, speciale verlichting en mooie schone Android-schil is in bijna alles een echte high-end smartphone
 • Samsung Galaxy S23 (677 euro): compacte high-end smartphone van Samsung met eindelijk echt snelle prestaties en goede accuduur
 • Google Pixel 7 Pro (759 euro): alles wat je van een smartphone verlangt, maar ruim onder de Ultra-prijzen
 • ASUS Zenfone 10 (799 euro): compacte krachtpatser is de beste compacte smartphone op dit moment
 • Samsung Galaxy S22 Ultra (865 euro): vlaggenschip van Samsung van vorig jaar, heeft alles wat je smartphonehart begeert voor minder dan 900 euro)

Beste premium smartphones (+900 euro)

 • ASUS ROG Phone 7 (979 euro): telefoon speciaal gemaakt voor gamers is razendsnel
 • Samsung Galaxy S23 Ultra (1079 euro): hét vlaggenschip van Samsung is hét totaalplaatje onder de smartphones
 • Xiaomi 13 Pro (1115 euro): krachtige smartphone met grote 1-inch sensor
 • Xiaomi 13 Ultra (1369 euro): het beste van het beste in één smartphone gepropt 

Telefoon uitgelicht: POCO X5 Pro

Geen nieuw toestel, maar wel teruggekeerd in deze lijst is de X5 Pro van POCO. Het toestel werd aan het begin van dit jaar aangekondigd voor 349 euro en werd door mij toen al positief ontvangen. Het toestel beschikt namelijk over een mooi, groot en vloeiend Full HD+ AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz. Verder beschikt de X5 Pro over een vrij rappe processor, een degelijk design en uitgebreide software. Al kun je deze laatst genoemde ook als druk bestempelen en zit deze ook vol met bloatware.

De camera's presteren verder vrij goed, al helemaal voor de huidige prijs. Het toestel is namelijk bijna 100 euro in prijs gedaald en nu te koop voor een prijs vanaf 269 euro. Hiermee is de smartphone een erg goede deal.

Nieuw in de lijst: OnePlus Nord 3

De OnePlus Nord 3 staat voor het eerst in deze lijst. Dit onder andere doordat de Nothing Phone (1) in prijs is gedaald en zich hierdoor nu in het low-end segment bevindt. Hierdoor kwam er een plaatsje vrij voor een nieuwe midranger en dit is de Nord 3 geworden. Met dit toestel heeft OnePlus het namelijk voor elkaar gekregen om een smartphone te maken met enkele premium specificaties, voor een midrange-prijs. Zo heeft de telefoon een krachtige processor, een goede accu die snel kan worden opgeladen, een scherp en vloeiend 120 Hz OLED-paneel en een beter updatebeleid in vergelijking met zijn voorganger(s). Dit alles zorgt ervoor dat je voor 430 euro een erg goede deal te pakken hebt. Meer over het toestel lees je in de review.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk