Chrome-tip: zo bekijk je elke website in een donker thema

Chrome-tip: zo bekijk je elke website in een donker thema

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Chrome werkt al langer in een donker thema, maar misschien wil je graag ook websites in een donker jasje bekijken. Dat werkt nog niet standaard in de browser, maar we leggen wel uit hoe je dat activeert in Chrome.

Chrome browsen in donker thema

Donkere thema's zijn populair om een aantal redenen. Allereerst omdat het 's nachts aangenamer is voor de ogen om apps met een donkere achtergrond op het het scherm te zien, maar ook omdat je telefoon zuiniger werkt als je geen licht thema gebruikt. Dat is tenminste op AMOLED-schermen het geval, want de individuele pixels kunnen dan doven op plaatsen waar het beeld echt zwart is.

Gerelateerde artikelen

Veel van je apps zullen al een donker thema hebben, maar de kans is groot dat je in browser veel lichte websites tegenkomt. Er is ook geen standaard instelling waarmee je dat kan veranderen, maar Chrome laat je wel websites in een donker thema forceren aan de hand van een experimentele functie, ook wel bekend als een Chrome-flag. We leggen in onderstaand stappenplan uit hoe je dat doet.

  1. Open Chrome
  2. Typ chrome://flags in de adresbalk en bevestig
  3. In de zoekbalk op de webpagina typ je dark mode en bevestig
  4. Bij de functie Auto Dark Mode for Web Contents kies je Enabled
  5. Druk op de Relaunch-knop

Links: het standaard donkere thema van Androidworld. Rechts: het thema dat door Chrome is geforceerd

Niet geoptimaliseerd

Let wel op het feit dat deze functie soms problemen zou kunnen opleveren in combinatie met sommige websites. Wat Chrome eigenlijk doet is de kleuren omgekeerd weergeven, maar sommige teksten en menu's kunnen hierdoor minder goed leesbaar worden. Het beste werkt nog altijd om de donkere thema's te gebruiken op websites die ze ook effectief aanbieden, zoals wij dat op Androidworld doen. In dat geval zijn webpagina's beter geoptimaliseerd.

Wat denk jij van deze functie? Ga je deze Chrome-flag activeren? Misschien gebruik je al veel langer een donker thema voor alle websites in Chrome? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Wear OS? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk