Zo wijzig je de datum en tijd van foto's op je Android-telefoon

Zo wijzig je de datum en tijd van foto's op je Android-telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op je telefoon kan je de tijd en datum van een foto wijzigen. Dat kan rechtstreeks in de galerij-app Google Foto's die standaard op elke telefoon is geïnstalleerd. We leggen je in eenvoudige stappen uit hoe je dat doet.

Tijdstip en datum van foto's wijzigen

Wanneer je door je fotogalerij scrollt zijn foto's doorgaans chronologisch geordend. Dat werkt om elke foto of video heeft in de metadata een vermelding van de tijdstip en de datum waarop hij gemaakt is. Jammer genoeg gaat er soms wat mis met de datum en tijd in foto's en dat gebeurt vooral bij foto's die je via sociale media of berichten-apps krijgt toegestuurd.

Om je fototijdlijn weer op orde te krijgen kan je gelukkig vrij gemakkelijk zelf de datum en tijd wijzigen en dat kan in de app Google Foto's. We leggen het uit in onderstaande stappen die ook werken wanneer je doorgaans een andere galerij-app op je telefoon gebruikt. Google Foto's is immers op elke Android-telefoon voorgeïnstalleerd.

Stappenplan

  1. Open Google Foto's
  2. Tik op de foto waarvan je de datum en tijd wil bewerken. Je kan de foto ook opzoeken via Bieb en Foto's op apparaat
  3. Druk rechtsboven op het menu met de drie puntjes
  4. Kies rechts naast de foutieve datum het bewerkicoontje
  5. Tik op de datum of tijd om hem aan te passen en sluit af met OK
Zo wijzig je de datum en tijd van foto's op je Android-telefoon

Wanneer je foto's via de app back-uppt in de cloud, dan wordt de wijziging van de tijd en datum ook meteen aangepast op alle apparaten waar je de foto later opent. Google Foto's is een app die ontzettend veel functies heeft om foto's te bewerken of om ze creatief te gebruiken in onder andere collages en fotoboeken.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips voor Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de galerij-app te gebruiken op Android, iOS en het web om foto's te beheren en delen. Met een snelle interface en een aantal handige funct ..

Tips

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk