Dit is wat je met die icoontjes in de adresbalk van Google Chrome kunt

Dit is wat je met die icoontjes in de adresbalk van Google Chrome kunt

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google Chrome is een heel handige browser. Het is zelfs zo handig, dat veel mensen half niet weten wat er allemaal mogelijk is. Ditmaal bespreken we de iconen, die zorgen dat je makkelijk en snel navigeert naar een website waar je snel naartoe wil.

Iconen in de adresbalk van Google Chrome

Rechts naast de adresbalk zie je diverse iconen, afhankelijk van wat je zoal hebt ingesteld. Maar over het algemeen zie je een computer en een telefoon, een soort Windows-logo, een delen-icoon, een ster.. Maar er kunnen ook heel andere iconen staan, zoals een Google-G of vertalingsicoon. We gaan het over een paar belangrijke iconen hebben, zodat je wat meer ontdekt over de handigheden die Chrome als browser biedt.

Favorieten

Het sterretje staat voor favorieten en dit is dan ook de plek waar je je een bookmark kunt toevoegen voor het tabblad waarop je je op dat moment bevindt, en dus voor de website die er wordt weergegeven. Je kunt met één druk op de knop een bookmark toevoegen en dan heb je een site handig bewaard voor later, of om deel te laten uitmaken van je dagelijkse surfroutine.

Apparaten

Je kunt de betreffende website die je bezoekt ook naar je apparaten laten sturen met het icoon dat op een laptop en smartphone lijkt. Wil je bijvoobeeld nog een artikel lezen in de trein, dan kun je die thuis bij je ontbijt nog even snel van je pc naar je telefoon sturen. Nadat je op de knop ‘Deze pagina verzenden’ hebt gedrukt, moet je een apparaat selecteren waar de pagina naartoe wordt gestuurd. Vervolgens open je Chrome op dat apparaat en je zal zien dat dat artikel of die website dan opent.

iconen chrome

Vertalen

Je ziet dit icoon onder andere bij de pagina op Google Documenten voordat je naar een document gaat en het doet letterlijk wat er staat. Je kunt tekst laten vertalen van de pagina die je op dat moment bekijkt en je kiest onder dit icoon weke talen er vertaald moeten worden en waar naartoe.

Zoom

Soms kun je iets wat heel klein staat op een pagina niet goed lezen. Daar is de Zoom-knop voor. Deze knop laat je alles op de pagina naar voren halen en groter worden, zodat je ze beter kunt lezen. Je kunt ook control en plus indrukken, maar deze variant is net even wat ‘professioneler’.

Delen

Naast de knop met de optie om een site naar bepaalde apparaten te delen, is er ook een ‘Delen’-icoon. Tik hierop om snel de url te kopiëren of om de site dichtbij te delen. Dat laatste is met contacten die je dan zelf kiest en in de buurt zijn.

iconen chrome

Het zijn handige mogelijkheden die niet iedereen gebruikt en die ook vaak op andere manieren voor elkaar te krijgen zijn. De zeer subtiele iconen zijn er vooral om je een snelkoppeling te bieden. Misschien is het toch de moeite waard om eens te kijken of dit bij jou past en vooral zorgt dat je sneller kunt werken.

Maak jij gebruik van de iconen in de adresbalk? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk