Gadgets die vriendelijker zijn voor het milieu

Gadgets die vriendelijker zijn voor het milieu

Dim Vleugel

door Dim Vleugel

Laatst geüpdatet

Laten we eerlijk zijn, onze gadgets zijn niet goed voor de kluit aarde waar we op leven. Ze zijn gemaakt van plastic en andere moeilijk te recyclen materialen. Gelukkig zijn we meer bewust van dat feit en kiezen we steeds vaker voor een product dat meer aandacht besteed aan het milieu.

PAPERO ® Rolltop rugzak van papier

Ja, je leest het goed: deze rugzak voor je schoolspullen of je werklaptop is gemaakt van papier. In deze Rolltop zijn geen dierlijke producten verwerkt. Hij is gemaakt van plantaardige materialen zoals cellulose en natuurlijke latex.

Gadgets die vriendelijker zijn voor het milieu

->Ecologisch verantwoorde rugzak € 74

SpeedComfort Startset Mono: Slimme verwarmingsventilator

Een verwarming heeft als nadeel dat het niet goed de warme lucht verdeelt. Dichtbij de radiator is het veel warmer dan verderop in de kamer. Door deze verwarmingsventilator zorg je voor een verbeterde circulatie van de lucht en verspreid je sneller de warmte. Hierdoor is het sneller aangenaam in huis en kan de thermostaat misschien wel een graadje lager.

Gadgets die vriendelijker zijn voor het milieu

Je klikt hem eenvoudig onderaan de radiator, waar hij uit het zicht is. Het apparaat maakt weinig lawaai en gebruikt weinig energie. Hij schakelt automatisch aan wanneer de kachel een temperatuur van 35 graden bereikt.

-> Bespaar met deze verwarmingsventilator voor € 58,94

Bodhi2000 Auto Mini Zonne-aangedreven Auto Voertuig 

Dit is niet meteen een product die het het milieu helpt, maar wel leerzaam is, waardoor je duurzamer denken aan jongere generaties kunt meegeven. Dit kleine autootje maakt gebruik van de zon of een sterke lichtbron om te rijden. Het licht wordt omgezet in energie om de wielen aan het rollen te krijgen. Ontzettend leuk!

Gadgets die vriendelijker zijn voor het milieu

-> auto op zonne-energie € 4,84

Rocketbook Smart herbruikbare notebook 

Dit is het laatste notitieboek dat je zal kopen. De pagina's in dit boekje zijn herbruikbaar. Met een vochtige doek veeg je de pagina's schoon en kun je het papier opnieuw gebruiken. Gebruik de app om de notities die je met de speciaal meegeleverde pen hebt neergezet te digitaliseren.

Gadgets die vriendelijker zijn voor het milieu

-> Deze Rocketbook kost € 42,99

Modubooq organizer, sage - Modulair Herbruikbaar Slim Notitieboek A5

Deze Modubooq werkt volgens hetzelfde principe als de bovenstaande Rocketbook. Je kunt de pagina's digitaliseren en daarna wissen om opnieuw te gebruiken. Daarnaast is deze notebook modulair opgebouwd, zodat je het naar eigen smaak kan inrichten.

-> Modubooq kopen voor maar € 39,95

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk