Google Pixel Stand 2 koop je nu ook in de Google Store

Google Pixel Stand 2 koop je nu ook in de Google Store

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De Google Pixel Stand 2 is vanaf nu te koop in de Google Store. De in oktober aangekondigde opvolger van Pixel Stand was niet direct beschikbaar bij Google met de Pixel 7, maar nu wel. Je vindt hem in de Nederlandse Google Store voor een prijs van 79 euro.

Google Pixel Stand 2

De Google Pixel Stand 2 is bedoeld om je Pixel-telefoon draadloos op te laden. Je kunt er ook andere apparaten die met Qi-technologie kunnen opladen mee van stroom voorzien. Het is niet de eerste keer dat Google een Pixel Stand maakt, maar deze tweede generatie is wel net even anders. Zo is de tweede generatie Pixel Stand minder breed, maar wel langer dan de eerste. Hij komt bovendien technisch gezien met grotere spierballen: hij kan sneller laden en de koeling is beter. Pixel Stand 2 laadt op 23 Watt, terwijl voor de eerste generatie een maximaal wattage van 10 geldt.

Net als de eerste generatie komt de tweede generatie met een 1,5 meter USB-C naar USB-C-kabel die je in de meegeleverde adapter kunt stoppen om hem van stroom te voorzien. Die betere koeling is er omdat er een koeling met ventilator in zit. Het kan flink warm worden bij opladen en dat is nooit goed voor technologie. Meer warmte betekent meer slijtage: het is om die reden ook het beste om je telefoon niet te lang in een lader te laten zitten. Hoewel veel laders wel systemen hebben om te zorgen dat de hitte niet te groot wordt, geldt nog steeds: beter voorkomen dan genezen. Pixel Stand 2 heeft dus een grotere koeling om te zorgen dat die warmte wordt geminimaliseerd.

Gerelateerde artikelen

Draadloos opladen

Je kunt hem gebruiken in combinatie met deze Pixel-telefoons: 3, 3 XL, 3a XL, 4, 4 XL, 5, 5a, 6, 6 Pro, 7, 7 Pro. En dus allerlei apparaten die op Qi kunnen worden opgeladen. Het ene apparaat laadt sneller op dan het andere: wearables laadt hij met 15 Watt en 3 Watt. Maar omdat er twee Qi-laadpunten zijn, kun je wel je telefoon én je wearables tegelijkertijd opladen. Heb je een Pixel, dan kun je kun je gebruikmaken van de Spotlight-functie van de Google Assistent. Ook kun je je telefoon op de lader als fotolijstje, mediaspeler of wekker (inclusief zonsopgang) gebruiken. De Pixel Stand maakt dus een soort smarthomehubje van je telefoon. Je kunt er namelijk in combinatie met een Pixel-telefoon ook je smarthome-apparaten mee bedienen.

Ga jij voor deze Pixel Stand (en had je de eerste generatie ook)? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk