Instagram-tip: zo bewaar je Instagram Stories als hoogtepunten

Instagram-tip: zo bewaar je Instagram Stories als hoogtepunten

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Stories verdwijnen na 24 uur automatisch uit de lijst met Instagram Stories in de feed. Voor de eigenaar van de Stories is het mogelijk om ze naderhand aan zijn profiel toe te voegen als hoogtepunten. Ontdek hier hoe je Instagram Stories als hoogtepunten kan toevoegen aan je profielpagina.

Hoogtepunten van Instagram Stories

Plaats jij graag afbeeldingen of video's op Instagram Stories? Dan heb je waarschijnlijk wel eens een Story geplaatst die je graag langer dan 24 uur zou kunnen weergeven aan je Instagram-volgers. Met de huidige uitwerking van Stories op Instagram, is dat helaas niet mogelijk. Wel biedt Instagram zijn gebruikers een optie om de geplaatste Stories op een andere plek alsnog langer toonbaar te maken.

Daarvoor introduceerde Instagram namelijk de hoogtepunten-functie voor de profielpagina van een Instagram-account. Met deze hoogtepunten kan je stories bundelen onder een bolletje op je profiel. Neem bijvoorbeeld de Stories van een recente vakantie – nadat de vakantie is geëindigd zou je deze Stories kunnen bundelen onder een ‘Vakantie ..’ hoogtepunt. Instagram heeft geen limieten gesteld voor de hoogtepunten, dus je kan zoveel Stories toevoegen als gewenst is.

Daarnaast kun je hoogtepunten altijd naderhand aanpassen, zodat extra Stories toegevoegd kunnen worden, of zodat Stories verwijderd kunnen worden uit de ‘hoogtepunten’. Uiteraard laat Instagram je ook de naam en de foto van het hoogtepunt aanpassen en kun je desgewenst het hoogtepunt van je profiel verwijderen. Hoe dat werkt, wijst voor zich als je eenmaal aan de slag gaat met de functie: daarvoor kwam je natuurlijk naar dit artikel. Laten we dus aan de slag gaan.

Stories hoogtepunt(en) toevoegen

Het toevoegen van de Stories hoogtepunten is mogelijk via de Instagram-app op Android en iOS. Alle onderstaande stappen zijn gecontroleerd op een Android-telefoon, het zou dus zo kunnen zijn dat je op een iOS-toestel soms net een andere knop hebt. Toch zal het merendeel van de functies gelijk of vrijwel gelijk zijn.

  1. Open de Instagram-app op Android
  2. Klik rechtsonder op je Instagram-profiel
  3. Op je profielpagina klik je op het +-icoontje bij de tekst Nieuw
  4. Selecteer de Stories die je aan het hoogtepunt wil toevoegen
  5. Klik rechtsboven op Volgende
  6. Voeg een naam toe voor het hoogtepunt en wijzig de omslagfoto (indien gewenst)
  7. Klik vervolgens op Klaar om het hoogtepunt aan je profiel toe te voegen
Instagram-tip: zo bewaar je Instagram Stories als hoogtepunten

Het hoogtepunt is daarna direct op je profiel te bewonderen en blijft zichtbaar tot je hem daarvan verwijderd – in tegenstelling tot de Stories, hebben hoogtepunt dus geen verloopdatum. Indien je het hoogtepunt wilt aanpassen, houd je hem simpelweg lang ingedrukt en klik je op Hoogtepunt bewerken. Plaats jij wel eens hoogtepunten op je profiel, of ben je dat nu van plan? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk