OnePlus Shelf uitzetten, zo doe je dat

OnePlus Shelf uitzetten, zo doe je dat

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Ben je een OnePlus-gebruiker? Dan ken je deze situatie waarschijnlijk: je hebt geen twee handen vrij en wil je even snel je meldingen zien. Helaas, als je te veel naar rechts zit met je duim, dan is de kans groot dat je de OnePlus Shelf voor je kiezen krijgt. Deze informatie-’lade’ is door OnePlus bedacht en kan soms iets te fanatiek zijn, als hij überhaupt al gewenst is. Geen nood, je kunt hem namelijk makkelijk uitschakelen.

OnePlus Shelf uitzetten

De Shelf van OnePlus is bedoeld als een soort handig mini-menu om snel naar de camera of andere apps te navigeren aan de ene kant en je van informatie te voorzien aan de andere kant. Je ziet gegevens zoals je stappen, de buitentemperatuur, je dataverbruik en hoe je leven dit jaar tot nu toe was op Spotify. Als je het veel gebruikt, super, maar er zijn ook veel OnePlus-gebruikers die die Shelf helemaal niet zien zitten. Gelukkig kun je hem gemakkelijk uitzetten. Dat kan zelfs op twee manieren.

De eerste manier is om het vanuit de Shelf zelf te doen. Veeg vanaf de bovenkant van je scherm in de rechterbovenhoek recht naar beneden om de Shelf te openen. Vervolgens tik je op het tandwiel dat rechts bovenin staat. De bovenste optie is dan: ‘Shelf starten vanuit de rechter bovenhoek’. Schakel dat bolletje uit door het naar links te bewegen. Hoewel het nu klinkt alsof je alleen de manier waarop je Shelf opent hebt veranderd, betekent deze optie echt dat je de hele Shelf elimineert. Dat merk je ook aan de pop-up die volgt: ‘Als u Shelf later wilt inschakelen, zoek dan naar Shelf in Instellingen.’

OnePlus Shelf uitzetten, zo doe je dat

Instellingenmenu

De andere manier om dat voor elkaar te krijgen is buiten Shelf om. Je gaat dan direct naar de Instellingen van je telefoon en zoekt dan op Shelf. Je komt dan bij hetzelfde scherm uit als wanneer je op het tandwiel drukt bij Shelf. Ook hier kun je dus bovenin het schuifje naar links zetten om de Shelf helemaal weg te doen. En ook hier geldt: hij is dus altijd weer oproepbaar via het instellingenmenu van je smartphone.

Ben jij een fervent Shelf-gebruiker of schakel jij het liever uit? Laat het weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk