Pixel Watch een zwart scherm? Zo fix je dat scherm des doods

Pixel Watch een zwart scherm? Zo fix je dat scherm des doods

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je denkt dat hij geen stroom meer heeft, maar is er toch een andere reden dat je Pixel Watch een zwart scherm toont? Je probeert vanalles: wel even op de oplader, de kroon drie tellen indrukken, zelfs tien tellen indrukken, maar niks. Zelfs de hulpartikelen van Google helpen niet. Het overkwam lezer Jan de Waal, die uiteindelijk zelf op de oplossing stuitte door… te googlen. Toch nog een beetje hulp van Google dus. Dit is wat je moet doen om het zwarte scherm van je Pixel Watch te fixen.

Zwart scherm

Het is even schrikken als een apparaat dat je nog geen maand hebt al problemen vertoond, maar gelukkig hoeft zo’n zwart scherm zeker niet te betekenen dat je Pixel Watch de geest heeft gegeven. Het is te hopen dat dit euvel zich nooit (meer) voordoet, maar mocht dat wel gebeuren, dan weet je zometeen in ieder geval wat je dan kunt doen.

Het opmerkelijke is dat Jan wel heel dichtbij de oplossing was door de kroon ingedrukt te houden. Het moet echter nog iets langer én je moet er nog een extra knopje bij indrukken. 15 seconden lang om precies te zijn. Dit staat beschreven een artikel van ChromeUnboxed en is te zien in de onderstaande video. Je doet een harde reboot van je horloge en hierdoor geef je hem als het ware even een flinke wake-upcall.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel Watch

Je hoeft trouwens niet meteen te schrikken als het scherm zwart blijft, want er zijn wel degelijk aanwijzingen die kunnen aangeven dat je Pixel nog leeft. Zo zie je het oplaadledje branden wanneer je hem aan de lader legt en kun je aan de achterzijde van het uurwerkje zien dat er een groen lampje flikkert. Zie je dat, dan is je Pixel Watch waarschijnlijk geen stille dood gestorven: hij is vast.gelopen. Daardoor heeft hij even die wake-upcall nodig om weer bij kennis te komen. Het is wel gek dat Google hiervoor een reboottijd van 15 seconden neemt, want bij de meeste tech is dat 10 seconden, maar het is in ieder geval wel op die manier mogelijk: de kroon 15 seconden indrukken, plus de knop boven de kroon (waarmee je recente apps kunt bekijken).

Heb je dat gedaan, dan zie je de geruststellende G verschijnen en gaat je slimme horloge weer aan zoals altijd. Let op: je moet dit proces wel doen met je watch in je handen, dus je kunt hem hierbij niet om je pols laten. Zie je eenmaal die G van Google verschijnen na de reboot, dan kun je hem weer om je pols doen.

Pixel Watch een zwart scherm? Zo fix je dat scherm des doods

Bedankt voor de tip, Jan!

Pixel Watch is niet in Nederland beschikbaar, maar je kunt hem wel via via importeren door hem uit de Google Store in Frankrijk te bestellen. Heb jij hem ook en heb jij dit probleem ook al eens gehad? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk