Chrome-tip: zo bekijk je snel een voorbeeld van een website op Android

Chrome-tip: zo bekijk je snel een voorbeeld van een website op Android

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Moet je soms wel eens meerdere webpagina's openen voordat je de juiste site opent? Of zoek je naar specifieke informatie via bijvoorbeeld Google: de kans is groot dat je veel websites dan kort opent om de informatie te scannen. Nu open je daar mogelijk nog de volledige pagina voor: dat kan anders. Hoe, dat leggen wij uit in dit artikel.

Website-voorbeeld in Google Chrome

Het openen van meerdere websites leidt in mijn Chrome-browser al snel tot een chaos van losse – en vermoedelijk onbruikbare – tabbladen. Vaak blijven de tabbladen wekenlang geopend. Achteraf sluit ik de tabbladen gewoon, zonder ook maar te kijken of er nog iets bruikbaars in stond. Soms weet ik niet waarom een tabblad eigenlijk was geopend, en soms dacht ik er ‘later nog naar te kijken’, maar kwam het er nooit meer van.

Chrome biedt gelukkig een oplossing voor de tabbladverzamelaars onder ons, evenals mensen die onderzoek doen via hun Android-telefoon en in korte tijd veel informatie moeten scannen. Je kan namelijk een voorbeeld van een tabblad bekijken. De websites openen daardoor niet in een nieuw tabblad, maar verschijnen direct als een slide-up venster. Het uiterlijk van deze tabbladen heeft veel weg van de WebView-browser in Android. In tegenstelling tot die browser is het in previewmodus mogelijk om met één veeg omlaag een gepreviewde website te sluiten.

Zo bekijk je preview van een website

Chrome bevat inmiddels al een flinke tijd de mogelijkheid om tabbladen op deze manier te bekijken. Het is dan ook niet nodig om de nieuwste versie van Google Chrome op Android, of zelfs de bèta, te draaien. Uiteraard dien je wel gebruik te maken van de Chrome-browser, die je via deze link uit de Google Play Store kunt downloaden.

  1. Open de Chrome-browser op Android
  2. Houd een link die je wilt previewen lang ingedrukt
  3. Klik in het pop-up menu dat zich opent op Pagina bekijken
Chrome-tip: zo bekijk je snel een voorbeeld van een website op Android

Zoals aangegeven kun je het tabblad afsluiten door de bovenste balk van het preview-tabblad naar beneden te vegen. Daarnaast kun je het tabblad afsluiten door op het kruisje linksboven te klikken. Wil je het tabblad juist buiten de previewmodus openen, klik dan op het pijltje naast het kruisje in de bovenste balk.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk