Zo ontdek je je meest beluisterde genres en artiesten in Spotify

Zo ontdek je je meest beluisterde genres en artiesten in Spotify

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een universiteitsstudent heeft een handige online tool gemaakt waarmee je kan zien welke artiesten en genres jouw favorieten zijn in Spotify. 'Spotify Pie', zo heet de website, maakt het overzichtelijk in een schijfdiagram.

Spotify Pie

Spotify doet meer dan alleen muzieknummers afspelen, want de algoritmes van de app geven je ook interessante aanbevelingen van muziek op basis van jouw luistergeschiedenis. Toch is er geen handige manier waarmee je in een oogopslag kan kijken welke artiesten en muziekgenres door jou het meeste worden afgespeeld.

Darren Huang, student aan de Californische universiteit UCLA heeft daarom een website gemaakt die je wel zulke inzichten geeft. Allereerst moet je de Spotify Pie-website bezoeken en even inloggen met je account. Daarna dien je de tool ook toestemming te geven tot jouw Spotify-gegevens en vervolgens verschijnt het bewuste schijfdiagram. Spotify Pie ziet er op je telefoon het beste uit.

Ik kreeg in mijn schijfdiagram te zien dat Rock mijn meest afgespeelde muziekgenre is, maar dat ik ook best veel luister naar de prachtige Star Wars-muziek van John Williams. Als je op het diagram tikt, zie je ook welke artiesten bij het muziekgenre horen. Verder kan je in de legenda op genres tikken en op die manier worden ze geschrapt in het taartdiagram. Onderaan verschijnt ook een lijst van je 10 favoriete artiesten. En wie vragen heeft over het privacybeleid van de tool kan een kijkje nemen op het ontwikkelaarsplatform GitHub.

Zo ontdek je je meest beluisterde genres en artiesten in Spotify

Als je op het diagram tikt zie je de bijhorende artiesten

Wrapped en luisterboeken

Spotify heeft ook zelf een tool die je inzicht geeft in je favoriete muziek en die heet 'Spotify Wrapped'. Elk eindejaar krijg je een mooi overzicht van je muzieksmaak van het voorbije jaar. Het is alleen jammer dat je er telkens een jaar lang op moet wachten. Recent raakte nog bekend dat Spotify vanaf nu sterk gaat focussen op het aanbieden van luisterboeken in de app. Is dat een functionaliteit waar jij naar uitkijkt? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Spotify

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk