Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OPPO Reno 10x Zoom

 • OnePlus 7 Pro

 • Xiaomi Mi 9

 • Samsung Galaxy S10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Voor wat, hoort wat.

Tip: Luister gratis naar muziek met deze vijf streaming-apps

· 06 maart 2019

Je moet niet altijd betalen om naar muziek te luisteren. Verschillende streamingdiensten bieden een gratis service aan, mits gelimiteerde functies. Wij sommen 5 streamingdiensten op en vertellen je wat de limieten zijn.

Gratis muziek

Toen ik nog tiener was, toen de cd’s nog ‘het’ van ‘het’ waren, kon je enkel op ‘illegale’ wijze aan gratis muziek geraken. In deze moderne wereld waar streaming populair is, zijn er verschillende diensten die je gratis naar muziek laten luisteren. Natuurlijk zoals het spreekwoord zegt ‘ voor niets gaat de zon op’, dus voor sommige van deze diensten zijn er limieten aan het ‘gratis’ streamen. Hieronder overlopen we kort vijf bekende streamingdiensten en vertellen je wat deze ‘gratis’ aan hun gebruikers aanbieden.

Soundcloud

Soundcloud is een online muziekplatform dat artiesten en luisteraars dichter bij elkaar probeert te brengen. Het muziekaanbod is bij Soundcloud erg uitgebreid, maar erg onoverzichtelijk. Elke gebruiker kan zijn eigen podcast, mashup-mix of muzieknummer uploaden, waardoor het soms moeilijk wordt om een bepaald nummer te vinden. Je vind hier wel de muziek uit de top 50, maar voor de ‘normale’ muziek zijn andere streamingdiensten beter. Hier vind je vooral bewerkte versies van nummers zoals remixes of covers.

Als luisteraar kan je hier wel volledig gratis gebruik van maken en kan je rechtstreeks commentaren geven op de muziek die artiesten uploaden.

TuneIn Radio

Luister je graag eens naar de radio, dan zit je goed bij TuneIn Radio. Hier kan je naar wereldwijde internet radiostations, nieuwszenders en podcasts luisteren, zowel onbekende maar ook bekende zoals MNM, Radio 2 en Studio Brussel. Via de Browse-functie kan je op ontdekking gaan naar andere radiostations of podcasts.

Spotify Free

Spotify is één van de bekendste streaming platformen, die naast hun betalend abonnement ook een gratis dienst aanbiedt. Dankzij de wereldwijde bekendheid zal je hier zeker de muziek vinden die je graag hoort. Binnen het gratis abonnement zijn wel enkele limieten. Zo kan je maar maximum 6 keer per uur wisselen van nummer en zal je regelmatige reclame te horen krijgen. Verder kan je ook eigen afspeellijsten aanmaken, maar deze zal je enkel kunnen beluisteren aan de hand van een shuffle-functie. Dit houdt in dat de muziek willekeurig wordt afgespeeld en je soms een artiest zult horen die niet op je afspeellijst staat.

Spotify biedt wel 15 afspeellijsten aan waar je als gratis gebruikers de vrijheid hebt om specifieke nummers af te spelen.

Deezer Free

Deezer is een duidelijke concurrent van Spotify, waar je eveneens een uitgebreide muziekbibliotheek tot je beschikking krijgt. Toch krijg je bij Deezer iets minder vrijheid als gratis gebruiker. Net zoals bij Spotify zal je meest van de tijd gebruik moeten maken van de shuffle-functie, maar zijn er ook geen afspeellijsten waar je zelf kan kiezen welk nummer je wil afspelen. Dit betekent dus dat je overal binnen de app maximaal 6 nummers kunt overslaan per uur.

YouTube Music

Vorig jaar is in ons land YouTube Music gelanceerd, de muziekstreamingdienst van Google.

Buiten alle muziek en concerten die je op YouTube vindt, zal je hier ook complete albums en afspeellijsten vinden. We schreven eerder al een vergelijking tussen Spotify en YouTube Music.

Google heeft de YouTube Music-app niet echt aantrekkelijk gemaakt voor gratis gebruik. Zo is er geen mogelijkheid om enkel audio te beluisteren en zal je er steeds de videoclip erbij moeten nemen. Muziek beluisteren op je fiets zal ook niet lukken, want de app moet steeds op de voorgrond draaien. Van zodra dat je smartphone in standby-modus gaat of je een andere app opent, stopt de muziek.

Een voordeel is wel dat je zoveel muzieknummers kunt overslaan als jezelf wil, mits dat er soms reclame wordt getoond.

Google Cast

Met uitzondering van YouTube Music, kan je bij elk van bovenstaande diensten via Google Cast streamen naar andere toestellen zoals een Google Chromecast of Google Home. Zo moet je niet steeds vanop je smartphone luisteren en kan iedereen in huis meegenieten.

Luister jij muziek via één van deze streamingdiensten? Ben je een gratis of betalende gebruiker? Laat het ons weten in de reacties.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...