WhatsApp foto's opslaan in galerij, zo werkt het

WhatsApp foto's opslaan in galerij, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Als je foto's en video's in een WhatsApp-chat bekijkt, worden ze automatisch bewaard in de galerij op je telefoon. Wil je dit liever niet? Dan kan je dat uitzetten. Wil je dit juist wel, dan schakel je het in. We leggen uit hoe je dit voor voor alle of individuele chats en groepen doet.

Teveel WhatsApp-foto’s in je galerij-app

WhatsApp wordt veel gebruikt voor het versturen van foto's, gif'jes en video's. Dat is natuurlijk leuk maar deze bestanden worden ook in je foto-app of galerij-app op je telefoon opgeslagen. Zo kan het voorkomen dat er in een buurt-app-groep allerlei foto's van de buurtbarbecue worden gedeeld, waar je helemaal niet bij bent geweest. Misschien heb je wel een vriend die van elke kroeg die hij bezoekt, een foto naar je stuurt via WhatsApp. Al deze foto's komen op je smartphone terecht en zie je dus als je de foto-app opent. Wil je dit uitzetten? Of wil je juist wel de foto's in je galerij opslaan. Volg dan het eenvoudige stappenplan hieronder.

Foto’s en video's uit groepsgesprekken verbergen

WhatsApp heeft het weergeven van gedownloade media standaard ingeschakeld. Wil je de foto's en video's van bepaalde groepsgesprekken wel downloaden, maar ze niet of juist wel in je eigen fotocollectie hebben staan? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van de WhatsApp of de (groeps)chat.

Zo voorkom je dat foto's in alle individuele chats en groepen worden opgeslagen

Wil je van al je gesprekken in WhatsApp het weergeven van foto's en video's uitschakelen? Volg dan deze 3 stappen:

  1. Open WhatsApp
  2. Tik op Instellingen (drie puntjes rechts bovenin) >  Chats > Media-instellingen
  3. Schakel hier de functie in of uit
WhatsApp foto's opslaan in galerij, zo werkt het

Foto's uit een individuele chat (niet) opslaan in de galerij

Wil je van al je individuele gesprekken of groepen het weergeven van foto's en video's uitschakelen? Volg dan deze 3 stappen:

  1. Open de individuele chat
  2. Tik bovenin op de naam van de persoon Media-instellingen
  3. Schakel hier de functie in of uit

Foto's uit een groep (niet) opslaan in de galerij

  1. Open de groep
  2. Tik bovenin op het groepsonderwerp Media-instellingen
  3. Schakel hier de functie in of uit
WhatsApp foto's opslaan in galerij, zo werkt het

Meer WhatsApp-tips 

Ben je op zoek naar meer tips voor WhatsApp? Androidworld staat boordevol met tips, waaronder WhatsApp-tips. Je kan bijvoorbeeld in WhatsApp Web foto's en video's bewerken met emoji en teksten. Dat werkt als volgt. Wil je nog meer WhatsApp-tips lezen? We beantwoorden in dit artikel de vraag of en hoe je kan zien wie jouw profiel en status op WhatsApp checkt. Wil je voorkomen dat mensen je zo maar kunnen toevoegen aan een WhatsApp-groep? Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Tips

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk