Stream live beelden van je Nest-apparaat naar je Chromecast met Google TV

Stream live beelden van je Nest-apparaat naar je Chromecast met Google TV

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Heb je een Chromecast met Google TV en een Nest-camera in huis? Dan kun je de live feed van de Nest-camera rechtstreeks naar je Chromecast met Google TV streamen. Zo doe je dat.

Stream live beelden van je Nest-apparaat naar je tv

Je kan nu vanaf de bank zien wat er in en rondom je huis gebeurt. Hieronder vind je de apparaten die je daarvoor nodig hebt. De mogelijkheid was overigens al een tijdje voor de Nest Hello, en sinds kort ook voor de nieuwe slimme apparaten die Google in 2021 aangekondigd heeft.

De Chromecast met Google TV is de nieuwste variant van de Chromecast en kan van elke 'domme' tv een slimme tv maken. Je kan met een deze dongel namelijk vanaf je telefoon allerlei dingen streamen naar je tv, zoals apps, games, muziek, websites en films en series. Dat wordt ook wel 'casten' genoemd. Je steekt de Chomecast in de HDMI-poort op je tv, verbindt het apparaat met je wifi-netwerk en je kan meteen aan de slag. Je kan dus ook de beelden van je Nest-camera streamen en dat is heel eenvoudig.

Zo werkt het

Je kan de beelden op twee manieren naar je tv streamen. Via de afstandsbediening die bij de Chromecast met Google TV zit of via de Google Assistent op je slimme speaker of je telefoon.

  1. Schakel de Chromecast met Google TV in
  2. Vraag aan de Chromecast Voice Remote of een speaker of smartphone met Google Assistent het volgende: “Hey Google, laat [cameranaam] zien op [naam Chromecast met Google TV-apparaat]”

Hier op de redactie werkt het streamen van de live beelden perfect, er is wel een kleine vertraging. De functie werkt in ieder geval verder goed en kan in sommige omstandigheden zeker nuttig zijn. Het is overigens wel eenrichtingsverkeer, je kan niet praten met de mensen die je op de beelden ziet. Dat kan natuurlijk wel via de Nest- of Google Home-app.

Gebruik jij je Chromecast met Google TV om live beelden naar je tv te streamen? Of is dit nieuw voor je? Laat het weten in de reacties. We zijn benieuwd!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk