Zo gebruik je straks de Quiet Mode van Instagram

Zo gebruik je straks de Quiet Mode van Instagram

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wordt Instagram je af en toe een beetje te veel? Er komen zoveel schermen voorbij, zoveel prikkels, dat niet iedereen de app altijd heel erg kan waarderen. Daar kun je verandering in brengen door de zogeheten Quiet Mode van Instagram optimaal te gebruiken. Dit is hoe.

Quiet Mode op Instagram

Voordat je in de app op zoek gaat naar deze stille modus: je vindt hem niet in de Instellingen. Hij verschijnt vanzelf als optie onder je profielfoto. De Quiet Mode is een schuifje dat je aan kunt zetten en daarmee worden meldingen automatisch uitgezet. Als mensen je een DM (direct message) sturen, dan krijgen ze een standaard antwoord terug dat je even niet gestoord wil worden. Dit moet het bijvoorbeeld veiliger maken om mono te rijden of je te concentreren op je studie.

Deze modus wordt door Instagram extra vaak aangeraden aan tieners die te veel tijd op Instagram spenderen in de late uurtjes. Instagram moet sinds er vanalles lekte over kwetsbaarheid van jongeren op Facebook en Instagram veel aan doen om zijn imago te herstellen. Zo zijn er allerlei mogelijkheden geïntroduceerd om jongeren te begeleiden niet al hun tijd op Instagram te besteden en bijvoorbeeld niet te doomscrollen (maar blijven kijken naar een bepaald, schadelijk onderwerp).

Volgens Instagram introduceert het de Quiet Mode omdat tieners het bedrijf hebben laten weten dat ze soms even tijd voor zichzelf nodig hebben, bijvoorbeeld bij het studeren. Je kunt daarom ook zelf kiezen hoeveel uur je Quiet Mode aan wilt houden. Schakel je het weer uit, dan krijg je een snel lijstje met de meldingen die je hebt gemist. Iedereen kan het gebruiken, maar tieners wordt het dus wat sneller aangeraden.

Zo gebruik je straks de Quiet Mode van Instagram

Aangeraden content

Daarnaast wil Instagram meer mogelijkheden bieden om zelf te kiezen welke content je niet meer wil zien. Er wordt er natuurlijk vanalles aangeraden als je op Instagram scrollt en daar zit je niet altijd op te wachten. Instagram maakt het nu mogelijk om verschillende typen content te verschuilen binnen het Explore-tabblad. Je kunt selecteren dat je geen interesse hebt als je zoiets tegenkomt. Vervolgens probeert Instagram soortgelijke content dan niet meer voorbij te laten komen. Bij aangeraden posts kun je bovendien bepaalde woorden en emoji kiezen: als die erin voorkomen, dan krijg je de content niet te zien.

Gerelateerde artikelen

Op dit moment is Quiet Mode nog niet beschikbaar voor Nederlanders: in eerste instantie verschijnt het in de VS, VK, Ierland, Canada, Australië en Nieuw Zeeland.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk