Tip: zo gebruik je twee WhatsApp-accounts op één toestel

Tip: zo gebruik je twee WhatsApp-accounts op één toestel

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Twee WhatsApp-accounts

WhatsApp heeft meer dan anderhalf miljard gebruikers en is in ons land met voorsprong de meest populaire messenger. Veel mensen gebruiken WhatsApp dan ook niet enkel als chat-app voor de vrienden, maar ook voor hun werk. Ik heb bijvoorbeeld mijn simkaart voor het werk en eentje voor privé-gebruik. Als je net zoals ik twee simkaarten hebt, dan wil je misschien ook twee WhatsApp-accounts op één toestel gebruiken. Hieronder leggen we je uit hoe je WhatsApp met dual sim gebruikt.

Dual-app, App-tweeling of Klonen

1. Installeer WhatsApp uit de Google Play Store
2. Ga naar de instellingen van je telefoon
3; Ga naar 'Apps'
4. Zoek naar ‘Dual app’, ‘App tweeling’ of ‘Klonen’ en open deze instelling.
5. Hier zie je een lijst met apps die deze functie ondersteunen. Tik op de schakelaar van WhatsApp om deze aan te zetten.

Nu zou in de app-drawer (het menu waar alle apps staan) een tweede WhatsApp moeten staan.

Om deze tweede WhatsApp in te stellen, open je de app en doorloop je alle stappen, die identiek zijn aan de originele app. Vergeet wel niet dat je nu je tweede telefoonnummer moet ingeven, zodat je met je beide nummers WhatsApp kunt gebruiken.

Parallel Space-Multi accounts

Voor smartphones die de instelling ‘Dual app’, ‘App tweeling’ of ‘Klonen’ niet hebben, zijn er apps van derde partijen (third party-apps) die kunnen gedownload worden van de Google Play Store om twee WhatsApp-accounts te gebruiken op één toestel.

Parallel Space-Multi Accounts zorgt ervoor dat je meerdere accounts op één toestel kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je mail, Facebook, maar dus ook WhatsApp. Je zal de tweede app dan wel niet in je app-drawer tegenkomen, want deze worden altijd binnen Parallel Space-Multi Accounts geopend. Gelukkig is er wel een mogelijkheid om een snelkoppeling te maken en deze op je startscherm te plaatsen.

1. Download Parallel Space-Multi Accounts
2. Open de app en accepteer de permissies
3. Tik op ‘Begin’
4. Hier kies je uit al je apps welke app je wil klonen (in dit geval WhatsApp)
5. Tik vervolgens nogmaals op WhatsApp
6. Accepteer de 9 permissies (deze zijn nodig om WhatsApp te laten werken)
7. Tenslotte vraagt de app je om ‘Parallel Space - 64Bit Support’ te installeren.

Nu moet je enkel nog WhatsApp instellen met je tweede nummer en dan kan je twee WhatsApp-accounts gebruiken op je teefoon.

Gebruik jij twee WhatsApp-accounts, of ga jij er twee gebruiken? Laat het ons weten in de reacties!

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Parallel Space?Multi accounts
Met Parallel Space-Multi Accounts is het bijzonder eenvoudig om bijvoorbeeld twee WhatsApp-accounts naast elkaar te draaien. Er wordt als het ware en afgescherm ..

Meer info

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk