Android Auto beginscherm aanpassen, de complete uitleg

Android Auto beginscherm aanpassen, de complete uitleg

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Misschien heb je voor het eerst een auto die met Android Auto werkt, of wil je gewoon nog meer uit de interface halen. Bekijk dan deze tip over het aanpassen van het beginscherm van Android Auto.

Android Auto beginscherm aanpassen

Android Auto is jouw dagelijkse metgezel in de auto. Het systeem wordt automatisch gestart zodra je je telefoon met Android Auto verbindt, met kabel of zonder kabel. Zodra je een bepaalde app zoekt, kom je in de zogenaamde App Launcher van Android Auto terecht. Die zie je hieronder. Standaard vind je hier de icoontjes van de apps die jij op je telefoon hebt staan en die geschikt zijn voor Android Auto. Daarnaast zijn er nog een aantal standaard apps te vinden zoals Telefoon en Instellingen.

Uitleg: zo pas je het beginscherm van Android Auto aan 

Wil je nu al die icoontjes op het beginscherm van Android Auto eens onder handen nemen? Volg dan onderstaande stappen om ze via de instellingen van Android Auto aan te passen.

 1. Open de Instellingen op je telefoon
 2. Tik op Verbonden apparaten
 3. Tik op Verbindingsvoorkeuren
 4. Tik onderaan op Android Auto
 5. Tik onder Algemeen op Launcher aanpassen
 6. Vink de apps aan of uit om ze in Android Auto weer te geven of niet
 7. Houd de zes puntjes ingedrukt om de app te verplaatsen

Je kan desgewenst de volgorde van de apps aanpassen naar alfabetisch of een aangepast volgorde.

Gerelateerde artikelen

Je weet nu hoe je instelt welke apps in de App Launcher op het startscherm van Android Auto worden weergegeven. En ook hoe ze worden verschijnen in de Launcher op het autoscherm. Maar er zijn nog meer handige optie in de instellingen van Android Auto te vinden. Je kan namelijk in hetzelfde scherm ook meteen een snelkoppeling toevoegen aan het beginscherm. Je kan dan met één tik op het scherm een contactpersoon bellen of een Assistent-actie activeren. Zo kun je meteen je vriendin bellen als je van het werk onderweg naar huis bent. Of via een Assistent-opdracht de garagedeur openen als je de oprit komt oprijden.

Uitleg: zo voeg je een snelkoppeling toe aan het beginscherm van Android Auto 

 1. Open de Instellingen op je telefoon
 2. Tik op Verbonden apparaten
 3. Tik op Verbindingsvoorkeuren
 4. Tik onderaan op Android Auto
 5. Tik onder Algemeen op Launcher aanpassen
 6. Tik bovenaan op Snelkoppeling toevoegen aan de Launcher
 7. Kies voor Een contact bellen of Een Assistent-actie
 8. Volg de stappen

Meer Android Auto tips 

Heb je alles naar wens ingesteld? Dan kun je ook nog de wallpaper van Android Auto aanpassen. Hoe je dat doet, leggen we hier uit. Daarnaast hebben we nog een aantal instellingen in Android Auto gevonden die je meteen wil aanpassen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk