Zo start je je Android-telefoon op in de veilige modus

Zo start je je Android-telefoon op in de veilige modus

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Start je telefoon telkens weer opnieuw op? Loopt hij vast? Is hij traag, zonder dat daar een goede reden voor is? De kans is groot dat je een app hebt gedownload die rommelt met je telefoon. Gelukkig is er een oplossing: de veilig modus. Dit is een manier om je telefoon in een soort basismodus op te starten, waardoor hij niet wordt gestoord door de betreffende app.

Telefoon opstarten in de veilige modus

Hoewel het van je telefoon afhangt hoe je hem in de veilige modus opstart, is het bij veel Android-telefoons wel ongeveer gelijk (lees hier bijvoorbeeld hoe het bij Samsung werkt). Dit zijn de stappen om te ondernemen:

  1. Zet je toestel aan
  2. Houd de aan/uit-knop van je telefoon lang ingedrukt
  3. Houd je vinger nu een paar seconden op de virtuele knop ‘Uitschakelen’. Druk op ‘OK’ om de veilige modus vervoglens op te starten.

Schrik niet, want je toestel gaat daarna uit. Dat komt omdat hij even helemaal opnieuw moet opstarten om in die veilige modus te starten. Hierbij zijn je widgets bijvoorbeeld niet te zien, maar ook veel apps lijken te zijn gesneuveld en op het scherm ziet het er allemaal een tikkeltje anders uit dan normaal.

Zo start je je Android-telefoon op in de veilige modus

Veilige modus uitschakelen

Lukte het niet? Zorg dan dat het toestel uitgeschakeld staat. Vervolgens druk je op de aan/uit-knop en wanneer je het logo van je telefoonmerk ziet, dan druk je op volume naar beneden. Houd dat vast tot de smartphone opnieuw opstart. Kortom, die veilige modus is niet een heel openbare handeling, terwijl hij wel enorm behulpzaam is naar je telefoon toe.

Ben je klaar met de veilige modus, dan start je de telefoon opnieuw op, zoals je dat normaal ook zou doen. Mocht je toch verwachten dat het die ene app is die voor problemen zorgt, verwijderd ie dan zo snel mogelijk, zodat je telefoon weer functtioneert zoals vanouds.

Gerelateerde artikelen

Heb jij de veilige modus recent nog gebruikt? Waarom? Laat het nu achtter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk