Zo verander je de saaie blauwe pijl in Google Maps in een auto

Zo verander je de saaie blauwe pijl in Google Maps in een auto

Navigeer je graag met Google Maps? Je kunt het icoon dat jou moet voorstellen heel makkelijk veranderen. Geen saaie blauwe pijl meer, maar een heel geanimeerd autootje.

Google Maps

Er zijn drie auto’s om uit te kiezen, in drie verschillende voor Google-fans bekende kleuren. Je kunt kiezen voor een rode personenauto, een gele stationwagon en een groene pick-up, naast natuurlijk die blauwe pijl. Het grappige is dat de auto’s ook op hun wielen op en neer gaan, wat er erg grappig uitziet. Je krijgt zo’n auto vervolgens dus de hele route lang te zien alsof het jouw auto is.

Het is spijtig dat er niet meer auto’s te kiezen zijn of extra’s die je kunt downloaden zodat je meer met een auto kunt rijden die op jouw bolide lijkt, maar deze drie zijn alsnog allebei erg charmant.

Gerelateerde artikelen

Voertuigpictogram kiezen

Dit is hoe je het voor elkaar krijgt om die blauwe pijl te veranderen in een vrolijke auto:

  • Open Google Maps
  • Tik bij Zoek hier je bestemming
  • Tik op Route
  • Tik op Starten
  • Tik op de blauwe pijl of de blauwe cirkel
  • Je krijgt dan het pop-upmenu Voertuigpictogram kiezen
  • Tik een van de drie auto’s aan
  • Maps gaat vanzelf weer terug naar je navigatie en daar staat je auto (misschien niet helemaal de goede kant op wijzend, maar dat komt vaak al snel goed).
Zo verander je de saaie blauwe pijl in Google Maps in een auto

Tof toch? Het is uiteraard niet de bedoeling dat je dit gaat doen terwijl je aan het rijden bent, maar als je stilstaat dan kun je dit heel makkelijk instellen. Dat ziet er toch net even leuker uit terwijl je naar je bestemming tracht te komen. Helaas fietsers: in de fiets- of wandelmodus van Google Maps-navigatie kan dat niet. Dan gebeurt er gewoon niets als je op de pijl tikt.

Maak jij gebruik van zo’n geinig autootje, of ga je liever voor de gewone blauwe pijl? Laat het nu achter in de reacties.

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk