Zo zie je in Google Maps welke locaties rolstoeltoegankelijk zijn

Zo zie je in Google Maps welke locaties rolstoeltoegankelijk zijn

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Ga je op pad met iemand in een rolstoel of heb je zelf een lichamelijke uitdaging waardoor je er baat bij hebt als een plek die je bezoekt rolstoeltoegankelijk is? Google Maps kan je helpen. Google Maps biedt sinds 2018 informatie over welke locaties (attracties, maar ook toiletten) rolstoeltoegankelijk zijn. Dit is alles wat je over deze handige functie moet weten.

Rolstoeltoegankelijkheid op Google Maps

Het is niet zo tof, maar als je zelf niet in een rolstoel zit, dan zit een foutje soms in een klein hoekje. Dan boek je vol enthousiasme een workshop smartlappen zingen: blijk je er twee trappen voor op te moeten. Het is goedbedoeld, maar het is simpelweg niet zo’n warm welkom voor iemand die slecht of simpelweg niet ter been is. Even een blik werpen op Google Maps kan jou en die persoon enorm helpen. Daar hoef je gelukkig weinig moeite voor te doen:

  1. Open Google Maps
  2. Ga naar je profiel (het bolletje met je initialen of je foto)
  3. Ga naar ‘Instellingen’
  4. Ga naar de ‘Toegankelijkheidsinstellingen’
  5. Schakel de informatie voor rolstoelgebruikers
  6. Vervolgens zie je als je een locatie opzoekt een klein rolstoelicoontje als het een plek is waaraan mensen in een rolstoel zonder problemen een bezoek kunnen brengen
Zo zie je in Google Maps welke locaties rolstoeltoegankelijk zijn

Het is jammer dat Google het niet standaard heeft aanstaan, want het kan bedrijven -en personen- bewuster maken van toegankelijkheid. Bovendien is het maar een klein icoontje: het stoort niet. Als je dan tikt op de ‘meer informatie’ bij een locatie, dan kun je specifiek zien wat er zoal rolstoeltoegankelijk is: de toilet, de parkeerplaats en de ingang bijvoorbeeld. Heel praktisch.

Zo zie je in Google Maps welke locaties rolstoeltoegankelijk zijn

Opties voor blinden missen

Tipgeefster Katty (dank je wel!) mist nog wel informatie voor blinden: Maps is op dit moment vooral toegankelijker voor een bepaalde groep mensen. Het zou geweldig zijn als daar meer informatie aan wordt toegevoegd, zodat ook mensen met een visuele beperking wat beter hun weg kunnen vinden in onze grote wereld vol leuke attracties en geweldige horecagelegenheden.

Gerelateerde artikelen

Ook hier zou dat niet alleen voor blinden prettig zijn, maar ook voor mensen die blinden in hun vriendengroep of onder hun collega’s hebben. Daarnaast kan het voor meer bewustwording zorgen onder bedrijven. Vaak kun je op heel eenvoudige wijze iets doen om makkelijker bezoekbaar te worden voor mensen met een lichamelijke uitdaging.

Wist jij dat deze functie bestond? Gebruik je hem? Laat het weten in de reacties bij dit artikel.

Afbeeldingsbron: RomainVirtuel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk