Bose QuietComfort Earbuds II officieel: ANC afgestemd op je oren

Bose QuietComfort Earbuds II officieel: ANC afgestemd op je oren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bose heeft zijn nieuwe QuietComfort Earbuds II voorgesteld. Het zijn draadloze oortjes die de klank van je muziek en de ruisonderdrukking aanpassen aan de vorm van je oren. Verder is ook het ontwerp van de oortjes verbeterd.

Bose QuietComfort Earbuds II

Met zijn nieuwe QuietComfort Earbuds II heeft Bose de oordopjes met een derde verkleind. Ze wegen nu 6 gram, zegt het bedrijf in een persbericht. Bose pakt graag uit met zijn nieuwe 'CustomTune'-technologie. Elke keer als je de dopjes in je oor stopt spelen ze een geluid af. De weerkaatsing daarvan wordt met de microfoon aan de binnenkant opgevangen, en zo stemt Bose telkens het geluid en de ANC af op de vorm van je oor. De QuietComfort Earbuds II hebben vier microfoons in ieder dopje.

Volgens Bose zorgt de technologie ervoor zorgt dat geluiden die voordien moeilijker waren om te onderdrukken, nu wel gefilterd worden. Denk aan stemmen van collega's in de buurt, gillende baby's in de bus, of afleidingen van het gezin in je thuiskantoor.

Bleutooth 5.3 en accuduur

CustomTune moet ook werken in de Aware-modus, dat is de functie waarmee je het geluid van je omgeving kan horen zonder je oordopjes te verwijderen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer iemand je een vraag stelt terwijl je je oortjes gebruikt. Je omgevingsgeluiden moeten nu natuurlijker klinken.

Bose QuietComfort Earbuds II officieel: ANC afgestemd op je oren

De QuietComfort Earbuds II hebben een IPX4-certificaat, en dat wil zeggen dat ze enkel bestand zijn tegen zweet en waterspatten. De oortjes zijn een van de eerste die zijn uitgerust met bluetooth 5.3, nadat ook Samsung zulke oortjes aankondigde met de Galaxy Buds 2 Pro en je kan ze zes uur lang gebruiken. Daarna moeten ze in de oplaadcase, die de oortjes drie keer volledig kan opladen. Je kan de QuietComfort Earbuds II met gebaren bedienen en je kan die ook instellen in de Bose Music-app. Je vindt daar ook onder meer de ruisonderdrukkingsmodi en de equalizer.

Beschikbaarheid

De Bose QuietComfort Earbuds II zijn vanaf 29 september verkrijgbaar voor €299,95 in de kleur Triple Black, en kunnen vanaf 8 september gereserveerd worden via Bose.nl. Later dit jaar verschijnen de oortjes ook in een tweede kleur genaamd 'Soapstone'.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en reviews over draadloze oortjes? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk