Fitbit-producten vereisen een Google-account vanaf 202

Fitbit-producten vereisen een Google-account vanaf 202

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je voor het eerst een Fitbit-horloge wil gebruiken en bij nieuwe Fitbit-horloges zal vanaf 2023 een Google-account zijn vereist om in te loggen. Wie nu al een Fibiti-product gebruikt kan voorlopig nog blijven inloggen met zijn Fitbit-account.

Google-account voor Fitbit

Google werkt sinds de overname aan een transitie om Fitbit te integreren in zijn ecosysteem. Een volgende stap is om de diensten te integreren in zijn Google-account, dat raakte bekend uit informatie op de Fitbit-website die 9To5Google heeft ontdekt.

Heb je nooit een product van Fitbit gebruikt en wil je je nieuwe horloge of fitnesstrackers instellen, dan zal je vanaf 2023 in de Fitbit-app moeten inloggen met je Google-account. En bij producten die na 2023 verschijnen mag je verwachten dat inloggen met Google is vereist om ze te gebruiken, ook als je al een Fitbit-account hebt. Voor alle huidige gebruikers met een Fitbit-account geldt dat ze dat nog tot 2025 kunnen gebruiken. Daarna moeten ze overschakelen naar een Google-account.

'Voordelen voor Fitbit-gebruikers'

Google noemt de verandering positief voor Fitbit-gebruikers. "Google-accounts op Fitbit brengen een aantal voordelen voor Fitbit-gebruikers, waaronder: één enkel account om in te loggen op Fitbit en op diensten van Google, de beste accountbeveiliging in de industrie, gecentraliseerde privacyinstellingen voor gebruikersgegevens van Fitbit en meer functies van Google op Fitbit."

Eerder heeft Google gesteld dat het geen sport- en gezondheidsgegevens van Fitbit-gebruikers wil inzetten om advertenties te verkopen. Google bevestigt opnieuw die belofte die het wereldwijd geeft gemaakt aan regulators. In het backend zal de data van Fitbit-gebruikers dus niet gemengd raken met Googles advertentieplatform.

Fitbit lanceerde in augustus nog twee nieuwe smartwatches en een fitnesstracker. Tegelijk wordt ook verwacht dat medewerkers van het Fitbit-team ook nauw samenwerken met Google voor de aankomende Pixel Watch. Er kwam dit jaar ook al een Fitbit-integratie met de Google Assistent. Wat denk jij van Googles beslissing om over te schakelen op Google-accounts in de Fitbit-app? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Fitbit

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk