Fitbit biedt Premium-gebruikers nu betere slaapgegevens

Fitbit biedt Premium-gebruikers nu betere slaapgegevens

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fitbit heeft al jaren ervaring met slaapmonitoring en nu, na 22 miljard uur slaapgegevens te hebben geanalyseerd, introduceert het bedrijf slaapprofielen. Naast de reguliere analyse bieden deze profielen een uitgebreidere analyse van je slaapgedrag. De nieuwe functie werd al een tijdje getest en is nu voor iedereen beschikbaar via Fitbit Premium.

Wat zijn Fitbit slaapprofielen?

Fitbit beweert dat het krijgen van een goede nachtrust niet zo eenvoudig is als het krijgen van een standaard zeven tot acht uur slaap per nacht. Met behulp van verzamelde gegevens, die door verschillende specialisten zijn geanalyseerd, kan Fitbit nu tien verschillende slaapprofielen vaststellen die belangrijk zijn voor het bevorderen van een betere nachtrust.

Slaapprofielen geven een maandelijkse slaapanalyse waarmee je het ideale bereik zien voor iemand met een vergelijkbare leeftijd en geslacht. Zo kun je zien of jouw slaappatroon afwijkt van de rest.

Fitbit slaapdieren

Gebaseerd op de gegevens uit de slaapanalyse krijg je een slaapdier toegewezen, en die moet volgens Fitbit joi op een leuke manier inzicht geven in je slaapstijl. Zes dieren zijn gekozen vanwege hun eigen slaapgewoontes die overeenstemmen met veelvoorkomende slaappatronen van gebruikers.

  1. Giraf: je slaap is vaak korter: je slaapt later en wordt vroeger wakker. Er is een goede verhouding tussen diepe slaap en REM-slaap, ondanks een kortere totale duur.
  2. Beer: je hebt een vast slaapschema en valt regelmatig rond dezelfde tijd in slaap. Je gaat vroeger naar bed dan de meesten en je hebt de neiging om snel in een diepe slaap te vallen. Je slaap is over het algemeen lang en rustgevend, met relatief veel diepe slaap en REM-slaap.
  3. Dolfijn: je valt later in slaap dan de meesten en je slaapt over het algemeen minder lang - misschien door een inconsistent slaapschema. Vergeleken met anderen ben je een lichtere slaper. Misschien neem je weleens een dutje om bij te komen.
  4.  Egel: Je valt meestal later in slaap en wordt eerder wakker. Je bent een lichtere slaper - het duurt meestal langer voor je in een diepe slaap komt en je krijgt relatief minder diepe slaap en REM-slaap.
  5. Papagaai: je houdt veelal een vaste bedtijd aan en slaapt niet erg vroeg of laat. Je valt meestal snel in slaap en krijgt elke nacht meestal een goede hoeveelheid slaap. Je slaapt waarschijnlijk diep als je eenmaal bent ingedommeld, maar je kunt een lichte REM-slaap hebben omdat je 's nachts kort wakker wordt.
  6. Schildpad: je valt meestal op verschillende tijdstippen in slaap, maar slaapt over het algemeen vroeger dan de meesten. Ook word je gemiddeld later wakker, waardoor je over het algemeen meer tijd in bed doorbrengt dan anderen. Wel duurt het langer voordat je in slaap valt, waardoor je een minder diepe slaap en minder REM-slaap kunt hebben.

Je moet je Fitbit tijdens het slapen voor ten minste 14 nachten per kalendermaand dragen om een slaapprofiel te krijgen. Hoe meer je je wearable draagt, hoe preciezer de analyse. Als Premium-lid kan je je slaapprofiel zien, inclusief slaapdier en maandelijkse slaapanalyse, op de eerste dag van elke maand. De dieren kunnen elke maand veranderen en de verzamelde data bepaalt het dier dat je toegewezen krijgt in de volgende maand.

Met welke Fitbit-apparaten werkt het?

Slaapprofielen zijn beschikbaar in de Fitbit-app voor Premium-gebruikers. Het werkt met een Fitbit Sense, Fitbit Versa 3, Fitbit Versa 2, Fitbit Charge 5, Fitbit Luxe en Fitbit Inspire 2. Je kan je eerste profiel tijdens de week van 4 juli verwachten, waarna de maandelijkse profielen op de eerste van de maand beschikbaar zijn in de Fitbit-app.

Wat is Fitbit Premium?

Ik heb het in deze review vaak over Fitbit Premium dus een stukje uitleg vooraf is wenselijk. Fitbit Premium is een abonnement dat beschikt over een gezondheidsdashboard met geavanceerdere analyses over je gezondheid en welzijn. Je vindt er onder andere gegevens over hartslagvariaties, ademhalingsfrequentie en SpO2. Daarnaast geeft het dashboard extra begeleiding en motivatie om bepaalde doelen te behalen.

Onder gezondheid en welzijn valt ook stress. Fitbit Premium biedt een geavanceerd overzicht met daarop je Stressbeheersingsgsscore, inclusief informatie over reactievermogen, inspanning en slaappatronen. Het abonnement geeft je tevens toegang tot een reeks exclusieve trainingsmodi en mindfulness-sessies om stress te beheersen.

Fitbit Premium kost 8,99 euro per maand of 79,95 euro per jaar. Als je al lid bent van Fitbit Premium en een Fitbit-apparaat hebt gekocht waarbij een proefperiode voor Fitbit Premium is inbegrepen, moet je eerst je huidige Premium-abonnement annuleren voordat je de proefperiode kunt activeren.

Fitbit biedt Premium-gebruikers nu betere slaapgegevens

De Fitbit Charge 5

Fitbit

Fitbit

Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk