Fitbit Versa 4 en Sense 2: officieel: smartwatches met Google Maps

Fitbit Versa 4 en Sense 2: officieel: smartwatches met Google Maps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fitbit heeft zijn nieuwe line-up onthuld. We krijgen de Versa 4- en Sense 2-horloges te zien, samen met de Inspire 3-fitnesstracker. De nieuwe smartwatches werken met Google Maps en Wallet, maar er is nog steeds een sterke focus op sportfuncties en gezondheid.

Fitbit Versa 4 en Sense 2

Allereerst bespreken we de gelijkenissen tussen de nieuwe Fitibit-horloges, die het merk heeft aangekondigd in een persbericht. De Fitbit 4 en Sense 2 hebben een lichter en dunner ontwerp gekregen met een fysieke knop. De accu houdt het zes dagen vol, maar als je de horloges 12 minuten aan de oplader hangt, kan je ze een dag gebruiken.

Fitbit heeft ook de interface van de Sense 2 en Versa 4 verbetert en het introduceert tegels met informatie. Binnenkort moeten beide horloges met Google Maps werken dankzij hun ingebouwde gps, en er komt ook ondersteuning voor Google Wallet. Wat meldingen betreft: je krijgt meldingen van apps en je kan daarnaast op je Fitbit-horloge reageren op berichten met snelle antwoorden.

- Lees verder onder de afmeldingen -

Fitbit Versa 4 en Sense 2: officieel: smartwatches met Google Maps

De Fitbit Versa 4 in de kleuren Aegean Blue, Black en Rosewater

Fitbit’s nieuwe fotoplethysmografie-algoritme (PPG) kan helpen bij het identificeren van tekenen van atriale fibrillatie (Afib), een vorm van onregelmatig hartritme die wereldwijd meer dan 33,5 miljoen mensen treft. Deze nieuwe functie beoordeelt het hartritme tijdens je slaap of wanneer je stilzit en geeft een melding wanneer er tekenen zijn die op Afib kunnen wijzen. De functie is een aanvulling op de elektrocardiogram (ECG)-app, waarmee gebruikers actief een controle kunnen uitvoeren. Belangrijk is wel dat je de resultaten achteraf met een arts bespreekt.

Nieuwe sportmodi en cEDA-sensor

De Versa 4 werkt met 40 verschillende sportmodi, in plaats van 20 bij zijn voorganger. Hij kan nu nieuwe activiteiten registreren zoals HIIT, gewichtheffen, CrossFit en dansen. Tijdens het trainen kan je altijd je hartslagzones opvolgen, en na de activiteit adviseert Fitbit met een herstelscore of je beter een dag pauze neemt of al verder kan met sporten.

De Fitbit Sense 2 in de kleuren Lunar White, Graphite en Blue Mist

Fitbit lijkt met de Sense 2 dan weer meer de nadruk te leggen op gezondheid. Met de Body Response-sensor wordt continu de elektrodermale activiteit (cEDA) gemonitord. De cEDA-sensor analyseert je harstslag, hartslagvariabiliteit en huidtemperatuur om je via meldingen te helpen begrijpen wanneer je lichaam tekenen van stress vertoont. Het is in feite een verbeteringen voor de normale stressanalyses van Fitbit, en het helpt je om je bewust te worden van mogelijke triggers. Zo kan je beter je stress leren beheersen.

Fitbit Inspire 3

Voel je meer voor een fitnesstracker, dan kan je de Inspire 3 eens bekijken. De heeft een accuduur van 10 dagen en je kan ermee tot 50 meter diep duiken. De Inspire 3 kan je activiteit volgen, maar hij registreert ook je hartslag, hartgezondheid, stress en slaapkwaliteit. Vanaf je pols kan je meteen een activiteit starten, een timer instellen of de stopwatch gebruiken. Je kan hem bezien als een typsich instapmodel, maar hij heeft ook een always-on kleurenscherm.

Fitbit Versa 4 en Sense 2: officieel: smartwatches met Google Maps

De Fitbit Inspire 3 met zijn verschillende soorten van bandjes

Fitbit Versa 4, Sense 2 en Inspire 3 kopen

De Fitbit Sense 2 is te koop vanaf 299,95 euro en je betaalt 229,95 euro voor een Versa 4. De Inspire 3 kost ten slotte 99,95 euro. Je kan ze vanaf nu een pre-order plaatsen. De Versa 4 en Inspire 3 liggen vanaf september in de winkels, terwijl de Sense 2 later dit najaar verschijnt.

  • Fitbit Sense 2 - Fitbit - 299,95 euro
  • Fitbit Versa 4 - Fitbit - 229,95 euro
  • Fitbit Inspire 3 - Fitbit - 99,95 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk