Google laat je snel noodnummer bellen met Wear OS-smartwatch

Google laat je snel noodnummer bellen met Wear OS-smartwatch

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google stopt een nieuwe veiligheidsfunctie in Wear OS-horloges. Je kan straks met de SOS-functie snel een noodnummer bellen vanaf je pols. Verder gaat Google sneller waarschuwingen voor aardbevingen verspreiden op je telefoon.

Wear OS SOS-functie

Google gaat gebruiker met een Wear OS-smartwatch straks een veiliger gevoel geven. Op zijn I/O-conferentie maakt het bekend dat je straks vanaf je pols een noodnummer kan bellen. Het gaat om de SOS-functie van Android die nu ook naar smartwatches wordt uitgebreid.

Google deelt nog niet alle details over de manier op de functie werkt. Wel weten we dat het werkt met de SOS-functie en je kan daarmee een zelfgekozen noodnummer bellen van bijvoorbeeld een vriend of familielid. Een andere mogelijkheid is om het 112-nummer te bellen.

Het is alleen nog niet duidelijk of je het bellen bij noodgevallen op je horloge via een app activeert of een snelkoppeling. Op Android-telefoons is er de mogelijkheid om automatisch een noodcontact te bellen als je vijfmaal snel na elkaar op de aan/uit-knop drukt. Recent schreven we ook op basis van tips van lezers dat het ook weleens fout kan gaan met zulke snelkoppelingen.

Aardbevingen

Verder gaat Google ook de waarschuwingen voor aardbevingen in Android verbeteren. Google gaat gegevens van de accelerometer van onze telefoon gebruiken om te bepalen of er een aardbeving plaatsvindt zodat er sneller meldingen met waarschuwingen verspreid worden. Die extra tijd geeft mensen de kans om zichzelf in veiligheid te brengen. Sta je op een ladder, dan ga je er nog snel af en zoek je een schuilplaats.

Wat denk jij van de SOS-functie? gebruik je die al op je telefoon en ben je tevreden dat ze ook naar Wear OS komt? Laat het ons weten in de reacties. Alle nieuwsartikelen over Google I/O 2022 kan je hier lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Wear OS? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk