Google toont eerste prototype slimme augmented reality-bril

Google toont eerste prototype slimme augmented reality-bril

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft een slimme bril laten zien in een video op zijn Google I/O-conferentie. De AR-bril lijkt nog volop in ontwikkeling te zijn en hij projecteert tekst rechtstreeks op het brillenglas. We krijgen alvast een demo met Google Translate te zien.

 Google AR-bril

Google werkt aan een augmented realitybril, dat is een bril die een virtuele interface kan tonen zoals tekst en afbeeldingen terwijl je rondkijkt. Het design van Googles bril lijkt op dat van een gewone bril, wat weleens anders was bij andere slimme brillen die we eerder hebben gezien. Toch maakt Google duidelijk dat de bril die het op I/O heeft getoond een prototype is.

Wat we te zien kregen in de teaser van de AR-bril is een voorbeeld waarbij hij helpt om te vertalen met Google Translate. De bril luistert mee naar je anderstalige gesprekspartner en vervolgens projecteert hij de tekst rechtstreeks op het brillenglas. De functie kan ook dienen om spraak te transcriberen en zo kunnen doven en slechthorenden beter bij een gesprek betrokken blijven.

"Je kan aan hun gezicht het plezier zien van praten op een natuurlijke manier met anderen. Dat is waar we ons op focussen en elke dag streven we ernaar om producten te maken die andere helpen", zei Sundar Pichai na de demonstratie van de AR-bril met Google Translate en Live Transcriptie.

Google toont eerste prototype slimme augmented reality-bril

het prototype dat Google toont lijkt op een gewoon montuur

Wanneer verschijnt de bril?

We weten niet in welke tijdspanne Google een dergelijk product op de markt wil brengen. Google deelt voorlopig geen extra informatie over de augmented realitybril. In december was al gelekt dat Google werkt aan een AR Bril, een soort opvolger van de Google Glass, en later werd de informatie in januari opnieuw bevestigd.

Google maakte in mei ook bekend dat het bedrijf een fabrikant van microLED-schermen heeft gekocht. Die zou Google kunnen helpen met de ontwikkeling van zijn AR-bril. Alle artikelen over Google I/O kan je hier ontdekken. Wat denk jij van de prototypebril die Google heeft getoond? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk