Google toont Google Pixel Watch op Google I/O 2022

Google toont Google Pixel Watch op Google I/O 2022

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Google Pixel Watch is officieel. Google heeft zojuist op zijn Google I/O 2022 evenement namelijk verschillende beelden van de Google Pixel Watch laten zien. We zien het horloge 'live in action'. In dit artikel lees je wat we op dit moment. Google komt later dit jaar met nog meer beelden en informatie over het horloge.

-Artikel wordt nog verder aangevuld.-

Eerdere renders worden bevestigd

De nieuwe Pixel Watch komt erg overeen met de renders van het horloge welke al eerder verschenen. Een Google-medewerker zou namelijk een prototype van de Pixel Watch hebben achtergelaten in een restaurant. Hierdoor kon Android Central beelden van de smartwatch aan de wereld tonen. Op deze beelden zien we onder andere één formaat en een rond design met sterk afgerond randen. De Pixel Watch blijkt dit ook daadwerkelijk te hebben. Verder zien we een kroon zichtbaar aan de zijkant van het horloge. Hiermee kun je vermoedelijk door de interface van de 'nieuwe' versie van Wear OS navigeren.

De Pixel Watch is verder gemaakt van glanzend roestvaststaal. Het horloge heeft een cirkelvormig ontwerp en krijgt hierdoor de looks van een klassiek horloge mee.

Wijzerplaten en kleur

Eerder waren er ook wijzerplaten gelekt van de Pixel Watch en daarop zagen we ook al een Fitbit-icoontje op één van de designs. Je kunt straks de Pixel Watch dan ook toevoegen in de Fitbit-app, wat ook een logische zet is omdat Fitbit sinds vorig jaar in handen is van Google.

De Pixel Watch komt beschikbaar in een zwarte, gouden en grijze tint en hij krijgt 32 GB opslag, wat opvallend veel is voor een smartwatch. Mogelijk heeft de Pixel Watch een Exynos-chipset van Samsung en er wordt verwacht dat hij met de Google Assistent werkt.

Google toont Google Pixel Watch op Google I/O 2022

Wanneer beschikbaar?

Het horloge zal dit najaar verschijnen naast de Google Pixel 7-serie. Het horloge zal dan waarschijnlijk beperkt én in slechts een handjevol landen beschikbaar komen. Het is nog niet bekend of het horloge naar Nederland, België of zelfs naar Europa zal komen. Google vertelt ons later meer over het horloge.

Google toont Google Pixel Watch op Google I/O 2022

Specificaties

-Wordt later aangevuld-

Google Pixel Watch
Vorm Rond
Kleuren Zwart, goud en grijs
Scherm
Opslag 32 GB
Waterdicht Ja 
Software Wear OS 3.1
Processor Exynos W920
Extra's Hartslagsensor
Adviesprijs n.n.b.

Wearables

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk