OPPO Band 2 en Enco Buds 2 officieel: goedkope oortjes en fitnesstracker

OPPO Band 2 en Enco Buds 2 officieel: goedkope oortjes en fitnesstracker

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO heeft twee voordeligere wearables aangekondigd met de Enco Buds 2 en de Band 2. De Band 2 kreeg een groter scherm en nauwkeurige tracking van slaap en activiteiten. De Enco Buds 2 zijn goedkope draadloze oortjes met noise cancelling.

OPPO Band 2

Om te beginnen is er de nieuwe Band 2 met zijn groter 1,57 inch AMOLED-scherm en rechthoekig design. De fitnesstracker heeft ook fijnere randen gekregen en het scherm heeft een helderheid van 500 nits, waardoor je hem beter kunt gebruiken in fel zonlicht. De accuduur bedraagt 14 dagen en opladen kan met een magnetische oplader.

De band 2 komt verder met een nieuwe 6-assige bewegingssensor, evenals hartslag- en bloedzuurstofsensoren. De fitnesstracker is nu het bijzonder geoptimaliseerd voor tennis, want hij herkent verschillende manieren om te slagen en registreert vijf soorten gegevens; slagen, racketzwaaien, duur van de tennissessie, hartslag en verbrandde calorieën.

De OPPO Band 2 biedt ook verbeterde hardloopfunctionaliteiten, zoals hartslagmonitoring tijdens het hardlopen, cardiorespiratoire fitness (CRF)-evaluatie, suggesties voor de loopsnelheid en 13 hardloopcursussen. In totaal zijn er 100 trainingmodi, waarvan hij vier activiteiten automatisch herkent: wandelen, hardlopen, elliptische machine en de roeimachine.

Slaapanalyse

Met de OSleep-functie wil het horloge bijdragen aan een goede slaapkwaliteit. Voor het slapengaan kunnen gebruikers een slaapschema instellen waarmee de band de slaapstand activeert op de gekoppelde telefoon. Tijdens het slapen controleert de band slaap, ontwaken, slaapduur, slaapfasen (diepe slaap en lichte slaap), REM-slaap en zuurstofgehalte in het bloed. Ook beoordeelt de band het snurkrisico. Na het wakker worden, kunnen gebruikers hun slaapkwaliteitsrapport en snurkrapport bekijken om hun slaap beter te begrijpen.

OPPO Enco Buds 2

Naast de Band 2, brengt OPPO de nieuwe Enco Buds2 in-ears uit. Ze hebben silicone dopjes en het geluid is afkomstig van 10 mm drivers. OPPO belooft naar eigen zeggen "indrukwekkende bassen, heldere klanken en loepzuivere details", voor zo ver dat mogelijk is bij oortjes van 59 euro natuurlijk.

De Enco Buds 2 werken ook met noice cancelling die door kunstmatige intelligentie zou worden aangestuurd. Het is allleen niet duidelijk bij hoeveel decibel de oortjes geluiden kunnen wegfilteren. Samen met de oplaadcase kan je de oortjes voor 28 uur gebruiken. Na 10 minuten opladen kan je een uur naar muziek luiseten. Ze werken ten slotte met bluetooth 5.2, ze hebben aanraakbediening en zijn opgewassen tegen een regenbui. OPPO lanceerde eerder dit jaar ook zijn hoogwaardige Enco X2-oortjes.

OPPO Band 2 en EnCo Buds 2 kopen

De OPPO Band 2 is in een blauwe en een zwarte kleur verkrijgbaar en hij heeft een adviesprijs van 79 euro. Je betaalt 59 euro voor de Enco Buds 2 en je kan die oortjes kopen in het zwart en het wit.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk